• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Yetimlere  el uzatmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Buhari`nin rivayetine göre Peygamberimiz (asm) şehadet parmağı ile orta parmağını ayırıp göstererek:

“Ben ve yetimin bakımını üzerine alan kimse, bu şekilde cennette birlikteyiz.” buyurmustur. İbni Mâce`nin rivayetine göre Peygamberimiz (asm) buyurdularki: “Üç yetime el uzatan kimse gecesini namaz kılarak, gündüzünü oruç tutarak geçiren ve gece-gündüz Allah yolunda cihad eden kimse gibidir, şu iki parmağım nasıl birbirine eş ise, ben ile o kimse de o şekilde cennette kardeşiz.” (Burada şehadet parmağı ile orta parmağını birbirine yapıştırmıştır.)

Tirmizî`nin rivayetine göre Peygamberimiz (asm) buyurdular:

“Kim yetim bir müslüman çocuğunu elinden tutarak bakımını üzerine alırsa, affedilmesi mümkün olmayan bir günah işlemedikçe cennete girmesi kesindir.” İbni Mâce`ye göre Peygamberimiz (asm) buyuruyor ki:

“En hayırlı müslüman evi, içinde bulunan yetime iyi davranılan evdir. En fena müslüman evi de içinde bulunan yetime hor davranılan evdir.” Ebu Ya`lâ`ya göre Peygamberimiz (asm) buyurdular:

“Cennetin kapsını ilk açacak olan benim. Fakat o sırada önümden geçmek üzere olan bir kadına rastlarım, ona, ‘Sana ne oluyor, kimsin sen?` diye sorarım. O da bana ‘Ben, mesûliyyeti altında bulunan yetime iyi bakan bir kadınım.` diye cevap verir.” Taberani`ye göre Peygamberimiz (asm) buyurdular ki:

“Beni hak üzere peygamber gönderen Allah`a yemin ederek söylüyorum ki, yetime acıyıp ona karşı tatlı dil kullanana, düşküne merhamet edene ve Allah`ın kendisine verdiği ile komşusuna karşı övünmeyen kişiye, Allah kıyamet günü azab çektirmez.” Ahmed bin Hanbel`e göre Peygamberimiz (asm) buyurdular:

“Kim, sırf Allah rızasi için bir yetimin başını okşarsa, Allah (cc) ona elini

üzerinde gezdirdiği, saçların sayısı kadar sevap yazar. Yanında barınan yetim bir erkek veya kız çocuğuna iyilik eden ile ben, şu iki parmağım gibi cennette birlikte olacağız.” İbni Mâce`ye göre Peygamberimiz (asm buyuruyor ki:

“Dul ve yetimlere elini uzatan kimse, Allah yolunda cihad eden ve gecelerini namaz kilarak ve gündüzlerini oruç tutarak geçiren kimse gibidir.”

(İmam Gazali – Kalplerin Keşfi)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir