• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
AİHM`den sokağa çıkma yasakları kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AİHM, Ağustos 2015'ten itibaren PKK ile mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve alınan önlemler hakkında yapılan şikayet başvurularını değerlendirdi. 34 başvurunun değerlendirildiği ve yazılı görüş alınması için Türkiye hükümetine sunulduğu belirtilen kararda, şikayetlerin bir kısmının da reddedildiği belirtildi.

AİHM'den yapılan açıklamada, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Ağustos 2015'ten bu yana Türkiye`de uygulanmakta olan sokağa çıkma yasakları çerçevesinde alınan önlemlere ilişkin çeşitli konularda şikayetlerin dile getirildiği, 34 başvurunun Türkiye hükümetine bildirilmesine ve hükümetin yazılı görüşlerini sunmaya davet edilmesine karar vermiştir. Başvurularda dile getirilen şikayetlerin bir kısmı da kabul edilemez bulunmuştur. AİHM başvuruların esasına ilişkin kararını ileriki bir tarihte verecektir." ifadeleri yer aldı

AİHM, bu yılın başında da bazı şehirlerde sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması için ihtiyati tedbir kararı verilmesi istemiyle yapılan başvuruları reddetmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir