• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
Karbonmonoksit gazından 55 kişi zehirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta'ta merkez ve köylerinde gece etkili olan poyraz nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 16'sı çocuk toplam 55 kişi Kahta Devlet kaldırılarak tedavi altına alındı.

Gece etkili olan poyraz nedeniyle Kâhta'nın Cami, Gazi, Karşıyaka ve Cumhuriyet mahalleleri başta olmak üzere birçok köyde karbonmonoksit nedeniyle 16'sı çocuk 55 kişinin zehirlenerek Kahta Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi alırına alındığı belirtildi.

Sobadan sızan karbonmonoksit nedeniyle zehirlendiklerini son anda fark eden ailelerden bazıları kendi imkânlarıyla, bazıları da evlerine gelen ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesine getirildi. 8 çocuğun tedavisi çocuk servisinde devam ederken, 20 kişi de göyüs dahiliye servisine sevk edildi.

Zehirlenen vatandaşların durumu hakkında bilgi veren Acil Servis Dr. Burak Nakış, "Hastanemize dün gece itibari ile Kâhta ilçemizden yaklaşık 55 vatandaşımız soba zehirlenmesi nedeniyle başvurdu. Vatandaşların genel şikâyeti bulantı, kusma, baş ağrısı ve baygınlık gibi şikâyetleriydi. Acil serviste hastalarımızın ilk müdahaleleri hemen başlandı. Kan tetkikleri alındı gerekli görülen hastalar servislere nakledildi dün gece gelen hastalarımızın taburculuk işlemleri bitti. Şu aşamada halen gelen hastalarımız oluyor hayati tehlikesi bulunan hastalarımız çok şükür bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın kış aylarında özellikle rüzgârlı havalarda soba zehirlenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Baygınlık, kusma ve baş ağrısı, olan vatandaşlarımızın hemen acile başvurmalarını istiyor ve uyarıyoruz." dedi.

Kahta Devlet Hastanesinde çeşitli servislerde tedavi altına alınan vatandaşların durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin ardından taburcu edilecekleri bildirildi.(Ömer Faruk Aydın-İLKHA)   


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir