• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Tesisatçılardan don tehlikesine karşı uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dondurucu ve buzlama nedeniyle Batman'da ev ile iş yerlerinde su sayaçların ve su hatlarının arıza vermemesi için tesisatçılar dona karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Her kış mevsiminde arızaların fazla olması nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten tesisatçılar, su sayaç ve tesisatların korunması için izocam sarılması veya çeşmelerin hafif açık bırakılması gerektiğini söylediler.

Batman`da faaliyet gösteren ve 20 senedir su tesisat işiyle uğraşan Cemal Ersöz, yaşanan don olayı nedeniyle işlerinin açıldığını belirtti.

Kış mevsiminde yaşanan don olayından dolayı işlerinin iyi olduğunu ifade eden Ersöz, soğuk havalarda yoğun bir mesai yaptıklarını söyledi.

Soğuk havalarla birlikte su borularının donarak patladığını dile getiren Ersöz, "Kışın tedbir almak için muslukların hafif açık olması ve su sayaç ile tesisatlar izocamla sarılırsa dondan korur. Tedbirler alınmasa sayaç ve tesisatlar zarar görebilir. Bunun için don gelmeden önce sayaçlar ve tesisatların üzerine bir şeylerin sarılması lazımdır. Hava sıcaklığı eksilere düşerse tesisatlarda patlama riski daha yüksek olur. Herkesin işlerin yoğun olduğu bir dönem vardır. Bizim de don olaylarının yaşandığı zaman yoğunluğumuz oluyor. Diğer mevsimler de su sayaçları zarar görmediği için kış mevsiminde işlerimizde yoğunluk oluyor." ifadelerini kullandı.

Su tesisat işiyle uğraşan Alaattin Ersöz ise şu ifadeleri kullandı: "Kış mevsiminde aşırı soğuklar nedeniyle tesisatların patlaması sonucu mağduriyetler meydana geliyor. Geçen sene binlerce insan mağdur durumuna düştüler. Mağduriyetlerin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması lazım. Sayaç ve tesisatların donmaması için musluğun az bir şey açık kalması gerekiyor. Tesisatta dolaşan su sayaç ve tesisatın patlamasını engelliyor." (M. Fatih Akgül / M. Sait Çelik - İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir