• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2485.18
  • ...
İşgal güçleri 10 Filistinliyi gözaltına aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal güçleri bu sabah (14 Aralık Çarşamba) Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde evlere baskın düzenleyerek 10 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu tarafından konuyla ilgili yayınlanan raporda, işgal güçlerinin dün gece on kişiyi gözaltına aldığı belirtilerek, gözaltına alınanların çoğunun işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katılanlardan olduğunu öne sürdü.

Raporda, Nablus kentine bağlı Asker El-Cedid Kampı, Ed-Dahiye ve Tel Urif bölgelerinde dört kişinin, Beytlahim'de ve güneydoğusundaki Beyt Ficar beldesinde üç kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Raporda ayrıca işgal güçlerinin El-Halil kentinde ve kuzeyindeki Surif beldesinde üç Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal ordusu, El-Halil'deki baskın sırasında silah ele geçirildiğini, Nablus ve El-Halil kentinde "terör" eylemlerini finanse etmede kullanıldığını öne sürdüğü paralara el konulduğunu açıkladı.

İşgal güçlerinin Madma köyünde çoğu eski esir 50 genci köydeki okula toplayarak soğuk havada sorguya çektikten sonra serbest bıraktığı haber verildi.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Beytlahim'in güneyindeki Ed-Dehişe Kampı'nda bir genci gözaltına aldığı ve ailesini darp ettiği bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir