• DOLAR 32.563
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.924
  • ...
Çeçenistan nasıl unutulduysa Halep de unutulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ RİYAD MAKAEV - DOĞRUHABER/ANALİZ

90`lı yıllarda dünyanın üçüncü ülkeleri konumuna düşen Rusya bugün zafer üstüne zafer kutluyor. Rusya 1994`te Çeçenistan`ı işgal etti ve bugün Halep`te yaşanan trajediyi Çeçen halkına da yaşatmıştı. Bugün Halep`teki Müslümanların feryatlarını duyarken Grozni`deki Müslümanların feryatlarını duyuyor gibiyim.

ÇEÇENİSTAN İŞGALİNİN 22. YILDÜNÜMÜ

Çeçenistan`da yüz binlerce insan katledilirken Rusya`yı durduran olmamıştı. Bugün Halep`te de aynı senaryo yaşanıyor. Çeçenler dünyaya sesini duyuramadılar. O zaman sloganik din yaşayanlar nasıl slogan attılarsa bugün Halep için aynı şekilde slogan atıyorlar. Siz sloganlar atmaya devam edin Rusya, Eset ve İran ile zaferini kutluyor. Çeçenistan`da bugünlerde günler buruk geçiyor savaşta kaybedenleri sessizce anıyorlar. Rusya Grozni`nın kontrolünü ele geçerince temizlik operasyonlarına başlamıştı. Halep`te aynısını yapacaklar ve yapıyorlar zaten.

RUSYA`NIN GÖLGESİNDE HALEP

Rusya ve İran`ın desteğiyle alınan Halep`te soykırım uygulanacak. Buna emin olunuz. Arap Birliği ateşkes çağrıları yaparken, Türkiye, Rusya ile görüşürken Rusya`nın önderliğinde Halep`te insanlığın daha önce hiç görmediği katliamlar gerçekleştirilecek. Eset savaştan anlamaz ki o bir dentisttir. Halep`te asıl temizlik operasyonları yapacak olanlar Çeçenistan`da temizlik operasyonlarına katılan Rus özel birlikleridir. Rusya her türlü görüşmeleri gerçekleştirir, masaya oturur, imzalar atar ama bildiğini okur ve bunu yaparken hiç çekinmez. Bunu hep birlikte göreceğiz ve yaşayacağız. Arap Birliğini dinleyen ve takan da yok, Türkiye şu dönemde Rusya`ya lazım dolayısıyla Türkiye ile görüşecekler ve ‘evet`, ‘tamam` diyecekler ama inanın Rusya daha önceden planladığı şeyi gerçekleştirecektir. Daha derin düşünürsek görürüz ki Rusya, Türkiye ve İran, Suriye sorunun baş sorumluları yapıldı. Bugün Rusya ve İran zafer kutluyor olabilir ama asıl zaferi kazananlar Batılılar oldu. Rusya`nın anlayacağı tek dil ‘yumruktur`. Yumruk yiyince kaçar gider. Yumruk vuracak gücün yoksa içi boş slogan atmadan oturup anlaşacaksın. Hiç günahı olmayan bebelerin ölmesine gerek yok.

SESSİZ KALANLAR BU SUÇA ORTAK OLDU

Türkiye`nin eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “Bugün konuşmayanlar bir daha insanlık adına söz söyleme hakkına sahip olmayacaklar” dedi. Konuştunuz da ne değişti? Halep`in sizin boş sloganlarınıza ihtiyacı yok. Suriye`nin barışa ihtiyacı var. Batı`nın ehl-i sünne ve şia arasına fitne sokma operasyonuna yardımcı olmaya lüzum yok. Suriye`de din savaşı yapılmıyor, bırakın sünniliğinizi ve şiiliğinizi, masum insanları kurtarmaya çalışın. Rusya sizin sünniliğinize ve şiiliğinize bakmıyor onun kendi çıkarı var. Rusya, Türkiye ve İran bir araya gelip bu problemi çözmezse birçok Halep düşecek ve birçok insan kanı akacak. Batı ile yapılan müzakerelerde ne sonuç alındı? Hiçbir sonuç alınmadı. Demek ki çözmek istemiyorlar. Suriye`de rejime karşı savaşanların silaha ve hava desteğine ihtiyacı var, onu verdiler mi, yok. Suriye`deki savaş birileri için siyaset olabilir ama oradaki Müslümanlar için ise o ölüm ve kalım mücadelesidir. O savaşı başlatanlar onlar değil, Batı`nın oyununa gelen herkestir. Rusya`nın üç uçağı düşsün bakalım Rusya, Esed`e hava desteği veriyor mu? Hiç denediniz mi? Batı yapabilir miydi, evet yapabilirdi. Yapmıyor, yapamaz. Kana ihtiyacı var. Söz değil, hareket lazım! Sizin attığınız sloganlara ve sizin sözlerinize itibar eden karşıda kimse yok. Karşıdakiler konuşmadan istediklerini yapıyorlar. Bugüne kadar Rusya Devlet Başkanı Putin`in bir slogan attığını gören yoktur. Bir konuşmanın arasında bir sefer “Halep`i alacağız” dedi ve aldı. Artık hatalarımızı kabul edip yeni dış siyaset yapmamızın zamanı geldi. Zararın neresinden dönersek kârdır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir