• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
Diyarbakırlı öğretmenden Halep için örnek kampanya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan katliamlarda yaşanan dramdan dolayı etkilenen Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Meryem Atlı, Kilis`e sığınan Suriyelilere destek olmak amacıyla bir yardım kampanyası başlattı.

Kendi iş arkadaşları, dostları, akrabaları, öğrencileri ve  tanıdıklarına  yönelik başlattığı kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirten Atlı, yardımları Kilis`e göndermek için de bir seyahat firmasının sponsor olduğunu söyledi.

Yıllardır Suriye halkının acılar yaşadığını belirten öğretmen Atlı, “Savaştan mağdur olan halk oluyor. Halep için çok üzüldüğüm için arkadaşlarımla yardım kampanyası konusunda danıştım. Bana destek olacaklarını  söylediler. Halep`e en yakın olan Kilis`e yardım etmek istedim. Oradaki arkadaşlarımla irtibata geçerek, yardım kampanyasını başlattık. Velilerimiz ve öğrencilerimiz de destek çıktı. Kampanyamız birkaç gündür başlamasına rağmen onlarca çuval yardım elimize ulaşmış durumda. Öğrencilerimizin getirdiklerini de okulun deposunda bekletiyoruz. Cuma gününe kadar toplayıp, sonra bize sponsor olan bir seyahat firması aracılığıyla göndereceğiz.” dedi.

“Babamın pantolonunu, annemin kazağını getirdim”

Halep`e yardım için evinden kışlık giyecek getirerek öğretmeni Atlı`nın kampanyasına destek olan 6`ıncı sınıf öğrencisi Ali İsa Çelikten,  “Diyarbakırlıyım, babam imam. Evde ablamın kışlık elbiselerini ve diğer kardeşlerimin botlarını getirdim. Bunun dışında çorap getirdim, mont getirdim. Babamın pantolonunu, annemin kazağını getirdim.” dedi.

“Halep`teki kardeşlerimiz bu kış aylarında üşüyorlar”

Kış mevsiminin gelmesi üzerine evi olmayan  savaş mağdurlarının sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Çelikten, “Halep`teki kardeşlerimiz bu kış aylarında üşüyorlar. Soğuktan donma tehlikesi geçiriyorlar. Giyecek elbise bulamıyorlar. Haberlerde izledim, çocuğun   pijaması yırtılmış, ağlıyordu. Ağlarken, ‘Pijamam neden yırtıldı?` diyordu. Çok üzüldüm. Onların acısını ben de hissediyorum. Arkadaşlarım da bir şeyler getirseydi iyi olurdu.” şeklinde konuştu.

“Savaşta küçük çocukların psikolojisi bozulmuş”

Öğretmenin Halep için başlattığı kampanyaya, kendisinin de evde ne bulduysa getirdiğini söyleyen 6`ncı sınıf öğrencisi Serdar Kaya ise, “Havalar soğuyor. Hasta olmamaları için Halepli kardeşlerim için bere getirdim.  Halep`teki kardeşlerime üzülüyorum. Savaşta küçük çocukların psikolojisi bozulmuş. Tüm arkadaşlarıma ve yaşıtlarıma sesleniyorum. Onlara siz de elinizden geldiği kadar destek olun.” ifadelerini kullandı.    (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel – İLKHA)













 

Bu haberler de ilginizi çekebilir