• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Beşiktaş saldırısını gerçekleştirenlerin kimlikleri belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Beşiktaş'taki hain saldırıyı düzenleyen 2 PKK'lının kimliğinin belirlendiğini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Çalışkan, saldırıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

İKİ PKK'LININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Çalışkan, bombalı saldırıyı düzenleyen iki PKK'lının kimliklerinin belirlendiğini, soruşturmanın akamete uğramaması için sınırlı bilgi paylaşımı yapıldığını belirtti.

BİR DEVLET ENVANTERİNE KAYITLI PATLAYICI

Patlayıcının 400 kilogramlık RDX, PETN ve TNT'den oluştuğunu söyleyen Mustafa Çalışkan, "Bunlar fabrikasyon tipi patlayıcılar. Yani bir devlet envanterine kayıtlı olması gerekiyor. Rahat bulunabilecek patlayıcılar değil. Bu da arkasında devlet desteği olduğunu gösteriyor. Saldırıyı bölücü terör örgütü PKK'nın yaptığı kesin" dedi.

PETN NEDİR?

Hassas patlayıcı maddelerden toz halindeki PETN'in üzerine pamuk ipliği sarılmış olup en dış kısmı plastik izoleyle kapatılmıştır. 1 saniyede 8000 metre hızla infilak eder. İnfilaklı fitil, normal veya elektrikli infilak kapsülü ile patlatılır, yakıldığında patlamaz. 1 cm uzunluğundaki fitil içersinde yaklaşık 0.8 gram toz halde PETN maddesi bulunur. İnfilaklı fitiller, patlayıcı maddelerin patlatılmasında veya herhangi bir maddenin kesilmesinde kullanılabilirler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir