• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
STK`lardan PKK`nin bombalı saldırılarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'da faaliyet yürüten STK'lar, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırıya tepki göstererek, ortak basın açıklamadı düzenlediler.

Açıklamaya, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve STK temsilcileri ile birlikte siyasi parti başkanları, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar sloganlar eşliğinde Ahmet Aytar Meydanı'na gelerek ortak basın açıklamadı düzenlediler.

Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi, birliğin ve huzurun hedef alındığını söyledi.

Bahşi, “Türkiye ne zaman geleceğe yönelik önemli bir adım atsa cevabı hemen kan, terör ve vahşet oluyor. Son zamanlarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıları yapan terör örgütünün adının bir önemi yoktur. PKK, FETÖ, IŞİD ve diğer terör örgütleri aynı amaç için ülkemize saldırmaktadır. Birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor.” dedi.

STK'ların düzenlediği basın açıklamasına katılan vatandaşlarda PKK'nin bombalı saldırılarına tepki göstererek, İslam coğrafyasında ve İstanbul'da yaşanan saldırıları kınadılar.  

Saldırılara tepki gösteren Ferit Çeliköz, "Başta İstanbul`da ve tüm İslam coğrafyasında yaşanan saldırıları kınıyoruz. Tüm zalimleri Allah`a havale ediyoruz. Bizlere düşen görev ise Müslümanların birlik ve beraberlik içinde yaşamaları, vahdetin sağlanmasıdır. Aksi takdirde bu durumdan en çok faydalanacak olan emperyalistlerdir." ifadelerini kullandı.  

Saldırılara tepki gösteren bir başka vatandaş Mehmet Akyol ise "Terörü elbette ki şiddetli bir şekilde kınıyorum. Bu hainlerin arkasında ki dış güçleri de açık bir şekilde biliyoruz" şeklinde konuştu.  (Ebubekir Yavuz, Sinan Bilici – İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir