• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...
 Hasta ve öğrencilere ücretsiz çorba ikramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki üç farklı noktaya kurulan ‘İkram Çeşmesi`nden vatandaşlar, ücretsiz çorba ile güne başlıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla`nın talimatıyla hasta ve üniversite öğrencileri için 3 noktaya ‘İkram Çeşmesi` kuruldu.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dicle Üniversitesi Diş Hastanesi ile Eğitim Fakültesi olmak üzere 3 noktada kurulan ‘İkram Çeşmesi` ile hafta içi her gün toplam bin 600 vatandaşa sıcak çorba sunuluyor.

Eşi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi gören Osman Özgeç, her sabah çorba içmeye geldiğini belirterek, çorba hizmetinden çok memnun kaldığını ve yapanlara teşekkür ettiğini söyledi.

Eşinin 15 gündür hastanede yattığını söyleyen Özgeç, “Cumartesi ve Pazar hariç her sabah gelip çorba alıyorum. İmkânı olmayan hastalara da götürüyorum. Hastanedeki çoğu kişi, eline 3-4 kâse çorba alıyor. Eşim hiçbir şey içemiyor. Boğazına ‘ışık hastalığı` diye bir tanı konulmuş. Her gün kesinlikle ona bir veya iki kâse çorba içiriyorum. Ben kedim dahi içiyorum. Sabahları yüzlerce kişi akın ediyor bu çeşmeye. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Babası hastanede tedavi gören Aydın Boğatekin de, her sabah gelip çorba içtiğini belirterek, “Güzel bir çalışma. Bu hizmet başka hastanelere de verilse çok güzel olurdu. Sabahları evde kahvaltı yapmaya fırsatım olmuyor, buraya gelip çorba içiyorum. Önceden baktığımda, ikram çeşmesi yazıyordu, ‘Bu ne ikramıdır?` diye sordum, ‘Çorba ikramıdır` dediler. Ben de içtim ve çorbası çok güzeldi.” dedi.

Haydar Zengin adlı vatandaş ise 3 gündür gelip çorba içtiğini ve arkadaşlarına götürdüğünü söyleyerek, “Çorba almaya gelemeyenler var. Onlara ben kendim götürüyorum.  Çorba içince öğleye kadar yemek yemiyorum. Tadı çok güzel Allah`a çok şükür. Biz isteriz ki inşallah devamlı olur.” İfadelerin kullandı. (Emrah Deniz, Hüseyin Genel-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir