• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Halep diye Felluce`yi gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

80 bin sivilin kuşatma altında olduğu Doğu Halep`te insani durumun alarm vermesiyle Birleşmiş Milletle Güvenlik Konseyi Salı akşamı acil toplandı. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Halep`ten kaçmaya çalışan sivillerin rejim tarafından öldürüldüğüne yönelik haberler geldiğini söylerken ABD ve İngiltere gibi ülkelerin temsilcileri Suriye rejimini insan hakkı ihlalleri nedeniyle suçladı.

Suriye BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, tüm bu suçlamaları reddederek bunun gerçekle ilgisinin olmadığını savundu. Bunu ispatlamak için beraberinde getirdiği birçok fotoğrafı toplantıdaki temsilcilere gösterdi.

Fotoğraflardan birinde bir kadın sığınmacının yüksek kamyonetten inişine yardım etmek için üstünde askeri forma olan birinin eğildiği görülüyordu. Caferi, “İşte Suriye ordusunun Halep`te yaptıkları bunlar. Suriyeli bir asker, vücudundan araçtan inmek isteyen kadına basamak yaptı. Doğu Halep`ten gelen kadının araçtan inmesi için kendisini köprü yapıyor. İşte Suriye ordusu bu" dedi.

Ancak Caferi`nin yukarıdaki ifadelerle gösterdiği fotoğraf ne Halep ne de Suriye ile ilgiliydi. Fotoğrafın Haziran ayında Irak`ın Felluce kentinde çekildiği ortaya çıktı. 

Kaynak. Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir