• DOLAR 32.498
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2424.204
  • ...
DÜ`de Halep için kermes düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesinde İslamî hassasiyetleriyle tanınan 9 öğrenci kulübü, Halep`teki siviller için bir kermes düzenledi. Kermesten elde edilen gelirler, sivil  toplum kuruluşlarının aracılığıyla Halep`teki savaş mağduru halka gönderilecek.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde kermes düzenlenen kermese, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Kermes hakkında açıklamalarda bulunan Bilgi ve Erdem Topluluğu Başkanı Yunus Kaplan, Halep`te büyük bir insanlık suçu işlendiğine dikkat çekti.

Kaplan, “Kardeşlerimiz bir esaret altında bizde elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Biz, İslamî kulüpler ile toplantı yaparak, kendi elimizden geldiği kadar Halep için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Beklentilerin üstünde yoğun bir katılım var. Tüm kardeşlerimiz bu yardıma iştirak etmesini istiyoruz ve herkes elini taşına altına koysun.” dedi.

Rusya ve Eset rejiminin işbirliğiyle Halep`te siviller üzerine bomba yağdırıldığını söyleyen Genç Kardeşler Kulübü Başkanı Orhan Özgüzel, savaş mağduru sivillere yararlı ve yardımcı olmak için kermes düzenlediklerini söyledi.

Özgüzel, 9 farklı öğrenci kulübünün böyle hayırlı bir kermeste buluşmasının çok anlamlı olduğunu ifade ederek, Cuma gününe kadar devam edecek kermesin gelirleriyle un alınacağını ve İHH aracılığıyla gönderileceğini kaydetti.

“İnsanlar sırf rablerine inandıklarından dolayı zulme uğruyorlar

Suriye, Myanmar, Irak ve diğer İslam coğrafyalarında Müslümanların, sırf Rablerine inandıklarından dolayı zulme uğradıklarını söyleyen Özgüzel, “Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi vahdet sorunudur. Buraya gelen arkadaşlar, destek verenler, sadece para kazanıp Halep`e gönderilim derdinde değiller. Maddi durumu iyi olan insanlar var ama biz gençler olarak gelecekte büyüklerimize şu mesajı veriyoruz: Biz birlikte hareket edersek, Peygamber Efendimizin yolunu takip edip, Kur`an-ı Kerim`de bize emredilenleri yaparsak Suriye, Halep, Irak ve Myanmar öyle olmaz. Hiçbir Müslüman`ın gözyaşı dökülmez, halkımızın bu konuda duyarlı ve bilinçli olmasını istiyoruz.” diye konuştu. (Emrah Deniz, Hüseyin Genel- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir