• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
İHH`nın Halep`e yardım konvoyu yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - (AA) İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Türkiye'nin dört bir yanından toplanan insani yardım malzemelerini Halep'e ulaştıracak tırlar, Kazlıçeşme Meydanı'ndan Cilvegözü Sınır Kapısı'na uğurlandı.

Yardım tırlarının yola çıkması dolayısıyla Kazlıçeşme Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, İHH temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra, çeşitli yardım kuruluşları ile vakıfların temsilcileri de katıldı.

İstanbul'un farklı illerindeki imam hatip lisesi öğrencilerinin de yer aldığı törende, "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık" sloganları atıldı, "Halep ölüyor, dünya susuyor", "Halep'e yol aç", "Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil", "Bombalanan Halep değil, insanlığımızdır" yazılı pankartlar açıldı.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, Halep'ten alınan bilgiye göre, ateşkesin yine kesildiğini ve saldırıların yapıldığını söyledi.

Dün gece yaralıların çıkarılacağı bölgeye tekrar ateş edildiğini anlatan Yıldırım, günlerdir insanların, çocukların, kadınların katledildiğini, dünyanın her tarafında insanların bu katliamı seyrettiğini, büyük güçlerin ve İslam ülkelerinin sessiz kaldığını ifade etti.

Bülent Yıldırım, "Türkiye çalışıyor. Akşama kadar umarım sevinçli haberler alırız. Ama Türkiye'nin masada güçlü olması için halkın sokaklarda olması lazım. Bu konvoy yola çıktığında katılın, eşlik edin ki görüşmeleri yapanlar da 'halk bunu istiyor' desin." diye konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından insani yardım konvoyu yola çıktı. İlk etapta İstanbul'dan 100, diğer illerden 250 tıra yüklenen insani yardım malzemeleri Cilvegözü Sınır Kapısı'na götürülecek.

İstanbul'dan yola çıkan yardım konvoyundaki gönüllüler, sırayla Sakarya, Ankara, Konya'dan geçerek Nevşehir'de 15 Temmuz şehidi astsubay Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret edecek, ardından Adana'nın Pozantı ilçesinde diğer illerden gelen konvoylarla bir araya gelecek.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 16 Aralık'ta ulaşacak yardım konvoyu, 17 Aralık'ta Cilvegözü Sınır Kapısı'na giderek insani yardımları Halep'e ulaştırmaya çalışacak.

Halep'e 25 ton un yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Nevşehir İnsani Yardım Derneğinin başlattığı kampanya çerçevesinde ise Asım'ın Nesli Platformu üyelerince Halep'teki ihtiyaç sahipleri için temin edilen 25 ton unu taşıyan tır, Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru yola çıktı.

BM'den Suriye'ye yardım

Birleşmiş Milletler (BM) adına yardım malzemesi taşıyan 22 tırı da Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçti.

Suriyeliler için içerisinde gıda malzemesi ve ilaçların bulunduğu tırlar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi. Tırlar, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek İdlib'e doğru hareket etti.
Bu arada, Osmaniye'den de Suriye'ye 25 ton un taşıyan yardım tırı dualarla bölgeye uğurlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir