• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
Bingöl`de kar esareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de yoğun kar yağışı hayat olumsuz etkilerken, merkeze bağlı bazı köylerde ve 6 ilçede eğitime ara verildi. İl genelinde 278 köy yolu, ulaşıma kapanırken il merkezi başta olmak üzere bir çok bölgeye elektrik verilemiyor.

İl genelinde önceki gün başlayan ve etkisini artıran kar yağışı, günlük hayatı durma noktasına getirdi.

Kar yağışı  nedeniyle Bingöl merkez ile Genç, Kiğı, Adaklı, Yayladere, Yedisu ve Karlıova ilçesinde eğitime bir gün ara verilirken, il merkezi ile  ulaşımı kesilen ilçe ve köylerde elektrik kesintisini de yaşandığı ve günlük hayatın durma noktasına geldiği ifade edildi.

Etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle il genelinde 278 köy yolunun karayolu ile ulaşımı kesilirken, İl Özel İdaresi 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 101 personel olmak üzere 11 ekiple kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İl genelinde gittikçe etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle, kırsal kesimde kar kalınlığı bir metreyi aşmış durumda. Soğuk ve fırtına nedeniyle bazı esnafın kepenk açamadığı, vatandaşlarında dışarıya çıkamadığı öğrenildi.

Karlıova ilçesindeki diyaliz hastaları da kar yağışı ve fırtına nedeniyle hastaneye ulaşamadı. Hastalar, belediyeye ait kepçelere bindirilerek hastanelere götürüldü.

Erzurum ve Bingöl yönünde seyir halinde olan araçlar kardan nasibini aldı. Çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Kurtarılan yolcuların, Karlıova Belediyesi tarafından misafir edildiği öğrenildi. Yine ilçe merkezinde bulunan Yatılı Bölge Okulunda (YİBO) kalan öğrencilerin ekmek ihtiyacının,  yolların kapalı olması nedeniyle belediyenin iş makinalarıyla gönderildiği belirtildi.

İl genelinde karla mücadele çalışmaları devam ederken, Bingöl-Erzurum, Bingöl- Elazığ, Bingöl-Diyarbakır ile karayolu bağlantısının da kesildiği belirtildi. (Nihat Kanat- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir