• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
Baba mesleğini devam ettiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazır giyim sektörünün öne çıkması ile bir zamanların gözde mesleği olan terziliğin, dikim yerine daha çok tamir yaptığını belirten 40 yıllık terzi ustası Metin Türkdönmez (58), ilerlemiş yaşına rağmen baba mesleğini sadık müşterileri sayesinde sürdürdüğünü söyledi.

Son yıllarda hazır giyim sektörünün artmasıyla birlikte bir zamanların gözde meslekleri arasında ilk sıralarda yer alan terziliğin geldiği noktaya değinen Türkdönmez, terzilere ilginin giderek azaldığını ve böyle giderse bu mesleğin birkaç yıla varmadan yok olacağını söyledi.

Müşterilerin isteği üzerine takım elbise ve özel pantolon dikmek yerine sökük ve paça tamiri yaparak mesleğini sürdürmeye çalıştığını belirten Türkdönmez, “Terzilik baba mesleğim. Ben yaklaşık 40 yıldır bu mesleği yapıyorum. Mesleğimiz aslında iyi bir meslektir. Fakat artık bitti. Eleman yetişmediğinden mesleğimiz bitti.” dedi.

Türkdönmez, “Babamızdan bize kaldığı için devam edip gidiyoruz. 40 yıldır burada esnaflık yapıyorum. Mesleğe babamın yanında başladım. Çırak olarak yanına geldim. Babam ile beraber çalışıp gittik. Elim ayağım tuttuğu sürece de terzilik yapmaya devam edeceğim. Terzilik işine başladığım günden itibaren hiç bu mesleği değiştirmedim.” ifadelerini kullandı.

40 yıldan bu yana elinden iğne ve ipliği düşürmediğini belirten Türkdönmez, hazır giyim sektörünün terziliği bitirdiğini ve terzilerin eski günleri arar olduğunu ifade ederek, “Daha önceleri çok iyi çalışıyorduk. Bayramlarda bir ay boyunca sabahlara kadar çalışıyorduk. O zaman konfeksiyon yoktu. Çalışmamız yoğundu. Ama şimdilerde ise ancak tamirat üzerine çalışıyoruz. Gömlek, pantolon ve şalvar; bunları dikiyoruz.” diye konuştu.

Unutulmaya yüz tutmuş terziliğin tekrar canlanması kursların açılması gerektiğini söyleyen Türkdönmez, yetkililerde bu mesleğe gereken ilgiyi göstermesini istedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir