• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
Üç liderden ortak açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - (AA) Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi başladı. Çankaya Köşkü'nde, saat 10.30'da başlayan basına kapalı görüşme, 13.00'te sona erdi. Görüşme sonrası ortak basın açıklaması yapıldı.

Önce Başbakan Yıldırım söze girdi:

"Şunu gördük ki terörle mücadele konusu Türkiye`de siyaset üstü bir konudur ve parti düşüncelerimiz farklı olsa da terörle mücadele konusunda kararlılık gerek CHP, gerek MHP gerekse de AKP`de devam etmektedir. Bu konuda yapılacak her türlü çalışmada, kararda, yasal düzenlemede sayın genel başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade etmişlerdir.

Ülkemizin hem Doğu'da, Güneydoğuda, hem de Güney sınırlarımızdaki Suriye ve Irak`ta devam eden terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur, ülkemizin gelecek sorunudur. Kim ne derse desin bizim açımızdan anlamı yoktur, anlamı olan Türkiye`nin toprak bütünlüğü, ülkenin birliği beraberliği.

Bu çerçevede geniş kapsamlı değerlendirme yaptık. Sayın Genel Başkanlarla paylaşma fırsatı buldum. Önerileri dinledik, not aldık, gayet verimli bir toplantı oldu. Teşekkür ediyorum."

CHP lideri Kılıçdaroğlu:

"Sayın Başbakan, yaşanan terör olayları dolayısıyla bizi bilgilendirdi. Kendisine teşekkür ederiz. Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak tavır takınması, hep beraber mücadele etmemiz gerektiği konusunda hemfikiriz.

Ülkedeki 80 milyonun ortak tavır takınması lazım, Türkiye süratle terör olaylarını bitirmelidir. Bu bir siyasi partinin çözeceği bir olay olmanın ötesinde, ortak sorundur. Ortak mücadele gerekir. Kim bu mücadeleye ön ayak oluyorsa bizler her türlü desteği veririz. Umuyoruz Türkiye bu olaylardan süratle kurtulur."

Bahçeli:

"Sayın Başbakanın çağrısı üzerine Türkiye`de sürdürülmek istenen terörle mücadeleyi değerlendirme arzusuyla yapılmış toplantı, milletin taleplerine cevap verecek olgunlukta geçmiştir. Terörle mücadelenin kesin ve acımasız bir kararlılıkla sürdürülmesi konusunda siyasi partiler hemfikirdir. Her ikisine de teşekkür ediyorum."

Görüşmeyle ilgili salı günü açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan belki farklı bir sunuş yapacaktır. Bizi bilgilendirecektir, bizim görüşlerimize ihtiyaç duyarsa biz bu görüşlerimizi kendilerine aktaracağız" demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir