• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
Muş`ta yoğun kar hayatı durma noktasına getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`ta dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı durma noktasına getirirken, kısa sürede kent merkezini beyaza bürüdü. Yüksek kesimlerde kar yağışının daha fazla olduğu gözlemlenirken, şehir merkezinde ise kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetreyi buldu.

Sabaha gözlerini yoğun kar yağışıyla açan Muşlular, araçlarının üzerin karla kaplanmış olarak buldu. Kar yağışı nedeniyle kentte okullar tatil edilirken kısa sürede birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Merkezde bulunan ana ve ara yolarda araçları mahsur kalan vatandaşlar ise kendi imkânlarıyla araçlarını kurtarmaya çalıştığı görüldü.

“Kar berekettir”

Kar yağışı hayatı olumsuz etkilese de Muşlular kar yağışından şikâyetçi değil. Kar yağışının bereket olduğunu söyleyen Mesut Göçmen, “Kar berekettir. Kar yağsın tabi ama yağan karın belediye tarafından temizlenmesi gerekiyor. Gördüğünüz gibi kapımızın önünü kendimiz temizliyoruz.  Yolların açılmamasından dolayı millet sıkıntı çekiyor. Keşke zamanında yolları açabilselerdi.” şeklinde konuştu.

İsmail Demir ile Muhsin Çelik isimli vatandaşlar da kar yağışını sevdiklerini ama çilesinin de ayrı bir dert olduğunu belirterek, belediyenin kar temizleme çalışmaları noktasında yetersiz olduğunu savundu.  (Ayetullah Tarhan- İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir