• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
`Ateşkesin bozulmasında herkes sorumludur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halep'in doğusunda dün akşam saatlerinde sağlanan ateşkesin bozulmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Burada bir dram var vahşet var. Artık kimse kimseye suç atmasın, burada herkes sorumludur, vebali herkesindir.' dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, 'Görüşmeler yoğun bir şekilde devam ediyor. Dün itibarıyla bir anlayış ortaya çıkmıştı: Öncelikle sivillerin buradan çıkarılması ve ihtiyaçların karşılanması. Bu anlaşma çerçevesinde bazı adımlar atıldı. Rejim ve bazı ayrı gruplar buna engel olmaya çalışıyor.' ifadelerini kullandı.

Ateşkesin bozulmasında herkesin sorumlu olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, 'Böylesi insani konuda bile bizim hislerimiz; hiç kimse topu başkasına atmasın. Bu anlaşmanın uygulanması gerekiyor. Bundan 10 gün önce de buna benzer bir anlaşma sağlamıştık, vesile olmuştuk. Maalesef bu anlaşma da istediğimiz gibi uygulanmadı. Burada bir dram var vahşet var. Artık kimse kimseye suç atmasın, burada herkes sorumludur, vebali herkesindir.' şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, 'Biz ateşkesin sağlanması ve anlaşma çerçevesinde insanların buradan çıkarılması konusunda adımlar attık. Görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Lavrov'la ve İran Dışişleri Bakanıyla bugün öğle civarında tekrar görüşeceğiz. Umarım herkes buna riayet eder.' dedi.

Tahliliyeler için hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Çavuşoğlu, 'Engellemeler sebebiyle değişik yerlerden bazı taciz atışları oluyor. Tam anlamıyla tahliye gerçekleşemedi ama hazırlıklarımız tamam. Hem Türkiye içinde hem Halep'te hem de Suriye'nin kuzeyinde oluşabilecek kamplar konusunda ilgili kuruluşlarımız hazırlıklarını tamamladı.' .' ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir