• DOLAR 32.521
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2492.57
  • ...
Yoksulluk kimsenin kaderi değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu Başkanı M. Sıddık Furkan, “12-18 Aralık Yoksullarla Dayanışma Haftası” dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Dünyanın birçok yerinde açlık, hastalık ve yoksullukla baş başa kalmış insanlar olduğunu hatırlatan Furkan, yoksulluğun kimsenin kaderi olmadığını söyledi.

Emperyalist ve kapitalist sistemin, zenginlerin daha zengin, fakirlerin ise daha fakir olduğu bir ortamı oluşturmaya çalıştığını dile getiren Furkan, “Yoksulluk adaletsiz bir gelir dağılımından kaynaklanıyor. Dünyanın dört bir yanında, Somali`de, Arakan`da, Suriye`de, Irak`ta ve daha birçok ülkede yoksulluk had safhaya ulaşmıştır. Bu akıbet, emperyalist güçlerin başımızda çevirdiği oyunlardan kaynaklanıyor. Bugünlerde insanların çoğu yoksulluğa duçar olmuştur. Bu zulmün sonucunda ortaya çıkan yoksulluk insanları barınacak yere, yiyecek yemeğe, giyecek bir elbiseye yahut uyuyacakları bir eve muhtaç etmiştir. Bu nedenle büyük bir üzüntü içerisindeyiz.” dedi.

“Yöneticilerin, yoksulların ellerinden tutması gerekiyor”

Furkan, yoksulluklara şahit olduklarını ve bu durumdan üzüntü duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Emperyalist ve kapitalist sistemin sunduklarının sonucunda insanlar evlerine bir parça ekmek götürememektedir. Sistem, insanların ellerindeki her şeyi gasp etmek istiyor. Çünkü yoksulluğa mahkûm ederek kendine muhtaç bir yığın istiyor. Yoksulluğun ortadan kalkması, refaha kavuşabilmesi için halkın zenginleri ve yöneticilerinin, yoksulların ellerinden tutması ve çalışabilecekleri ortamı sağlaması gerekiyor.”

“Yoksulluk kimsenin kaderi değildir”

Asgari ücretin yetersiz olduğunu da sözlerine ekleyen Furkan, “Asgari ücret, günümüz şartlarında bir insanın evinin kirası, elektriği ve suyunu karşılayabilmektedir. Bu ücretler yetersizdir. Bu da insanların bir kısmını haksız yollardan kazanmaya sevk ediyor. Umut Kervanı ve Umut Kapısı olarak en büyük temennimiz, insanların daha iyi ve ferah bir ortamda yaşama imkânına sahip olması ve işsizliğin son bularak insanların en azından geçimini rahat bir şekilde yapabileceği imkânlara sahip olabilmesidir. Yoksulluk kimsenin kaderi değildir. İnsanların akıl ve vicdanları ile hareket etmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge–İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir