• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Yoğun kar yağışına dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye`nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara`nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu`nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ile Konya ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceğini açıkladı.

Son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarının yüksekleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu`nun doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 5 ile 10 derece olmak üzere hissedilir derece azalması tahmin ediliyor.

Yoğun kar yağışı uyarısı!

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarının yüksekleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu`nun doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Az bulutlu, doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

Ege: Az bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin ilk saatlerde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif olmak üzere buzlanma ve don bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Konya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesiminde hafif olmak üzere, sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Karadeniz kıyılarının yükseklerinde yoğun olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının, Elazığ, Erzurum, Kars, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Iğdır, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı 10°C

Ankara: Parçalı ve az bulutlu -1°C

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 5°C

Erzurum: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı -2°C

Hatay: Parçalı ve çok bulutlu, ilk sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 8°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı 5°C

Konya: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı -2°C

Zonguldak: Parçalı çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir