• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Artuklu Kaymakamı Belediye Başkan Vekili olarak atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu İlçe Belediye Başkanı M. Emin Irmak`ın "PKK Örgüt üyesi" iddiasıyla ikinci sefer gözaltına alındıktan sonra  görevden uzaklaştırılması üzerine Artuklu Kaymakamı Şakir Öner`in,  Mardin Valiliği tarafından Artuklu Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 21 Kasım`da gözaltına alınan Artuklu Belediye Başkanı M.Emin Irmak, 11 Aralık`ta çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Savcının itirazı üzerine 12 Aralık`ta tekrar gözaltına alınan Irmak, Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılarak, "PKK Örgüt üyesi" ve "Yardım yataklık" iddiasıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emin Irmak`ın görevden alınmasıyla Artuklu Kaymakamı Şakir Öner, Mardin Valiliği tarafından Artuklu Belediyesi Başkan Vekili olarak atandı.

21 Kasım`da Mardin Büyükşehir Belediyesinden görevden alınan görevden alınan Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Mardin Artuklu Belediyesi Başkanı Emin Irmak`ın da aralarında olduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı. Ahmet Türk 24 Kasım`da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

12 Aralık'ta mahkemeye çıkarılan aralarında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Enver Ete, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan, daire başkanı, iki belediye çalışanı ile DBP'li parti ve meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı.

Artuklu Belediye Başkanı Irmak ile Artuklu Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Birtek, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.   (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir