• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
Saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Caminde, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde İstanbul'daki bombalı saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında sonra toplanan grup adına konuşan Ali Serdar Tuncer, İstanbul`daki yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Yapılan saldırının 78 milyonun birliğini ve beraberliğini hedef alındığını belirten Tuncer "Şunu belirtmek isteriz ki bu terör saldırısında her ne kadar güvenlik güçlerimiz hedef alınmışsa da; aslında bu ülkemizin ve 78 milyonun birliğini ve beraberliğini hedef alan bir terör saldırısıdır." dedi.

Yeni Türkiye'yi omuz omuza inşa edeceklerini söyleyen Tuncer, "Emperyalist, ülkeler dışında hiç kimseye faydası olmayan Ortadoğu yangınını ülkemize taşımak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i ve Alevi'si ile tüm Türkiye el ele verip bu belayı aşacağız. Türkiye'nin müreffeh ve aydınlık geleceğini ve yeni Türkiye`yi halkımızla omuz omuza inşa edeceğiz. Toplum olarak hep huzur ve güvenin sağlanması için çabalayacağız. Ülkemiz için, milletimiz için, Diyarbakır için bu çabadan asla vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Hüseyin Genel-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir