• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
28 ilde PKK Operasyonu: 568 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütüne yönelik, 12-13 Aralık 2016 tarihlerinde 28 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 568 kişi gözaltına alınmıştır." denildi.

İLLER VE GÖZALTI SAYILARI

ADANA: PKK/KCK'ya üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak suçlarından aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 29 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ANKARA: PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen, aralarında HDP yöneticisinin de bulunduğu 17 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ANTALYA: Sosyal medya üzerinden PKK/KCK propagandasını yaptıkları tespit edilen 7 şahıs, örgüt üyesi olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 7 şahıs olmak üzere 14 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ARDAHAN: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 1 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

BALIKESİR: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, finansal destek sağlamak suçlarından dolayı HDP il ve ilçe yöneticilerinden toplam 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

BATMAN: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

BİNGÖL/Karlıova: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 1 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

BİTLİS: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 23 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

DİYARBAKIR: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 19 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ELAZIĞ/Karakoçan: PKK/KCK'ya yardım ve yataklık suçundan 7 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ERZİNCAN: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ESKİŞEHİR: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından aralarında HDP yöneticisinin de bulunduğu 3 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

GAZİANTEP: PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 43 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

HAKKARİ: PKK/KCK adına, sözde Siyaset Akademisi, sözde Kent Meclisi ve buna bağlı alt yapılanmalar içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

IĞDIR: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 1 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

İSTANBUL: PKK/KCK'nın siyasi yapılanması ile HDP İl yönetiminde faaliyet gösteren 23 şahıs ve sosyal medya üzerinden PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları tespit edilen 14 şahıs olmak üzere toplam 37 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

İZMİR: Sosyal medya üzerinden PKK/KCK propagandası yaptıkları tespit edilen 11 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

KARS/Kağızman: PKK/KCK adına yardım ve yataklık yaptıkları, eylem ve faaliyette bulundukları değerlendirilen aralarında DBP İlçe yöneticilerinin de bulunduğu toplam 3 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

KAYSERİ: PKK/KCK gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları tespit edilen 7 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

MANİSA: PKK/KCK adına gerçekleştirilen eylem ve faaliyetleri organize ettikleri tespit edilen aralarında HDP İl ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

MARDİN: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

MERSİN: PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 93 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

SİİRT: PKK/KCK 'ya yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ŞANLIURFA: PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 194 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ŞIRNAK: PKK/KCK adına faaliyet gösterdiği değerlendirilen 9 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

TEKİRDAĞ: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

TUNCELİ: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

VAN: PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından 6 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir