• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Sur Toptancılar Sitesi yapımı için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla ile Sur İşadamları ve Toptancılar Derneği (SİDER) Başkanı Şükran Yılmaz arasında Sur İlçesi Alipınar Mahallesi sınırları içerisinde Toptancılar Sitesi yapımı ile ilgili protokol imzalandı.

Proje hakkında değerlendirme yapan Vali Aksoy, toptancı esnafının yeni yer ihtiyacı kapsamında, Sur İş adamları Derneğinin öncülüğünde başlatılmış çalışma sonucunda, defterdarlık ile yürütülen çalışmalar neticesinde bir alanın belirlendiğini söyledi.

Vali Aksoy, “Bu mutabakat çerçevesinde Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Dernek ve TOKİ olarak bir protokol imzalıyoruz. Bu protokol çerçevesinde önümüzdeki günlerde bu sitenin yapımı ile ilgili çalışmalar belirli bir aşamaya gelecek. Toptancı esnafımıza ve Diyarbakır`ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Başta Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimize bağlı başta Defterdarlık olmak üzere ilgili kurumlarımız ve en önemlisi bu konuda çalışmayı yürütecek olan TOKİ Başkanlığımız olmak üzere, bütün kurumlar olarak bu çalışmalara destek olduk.TOKİ başkanlığımız da bu konuda önemli çalışmalar ortaya koyacak. Toptancı esnafımızın bir araya gelerek oluşturdukları dernek ve bu derneğin yürüttüğü çalışmalar neticesinde bu noktaya gelmiş bulunuyoruz. Diyarbakır`ımıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”  dedi.

Vali Aksoy`un projeye olan desteklerinden dolayı memnun olduklarını dile getiren SİDER Başkanı Şükran Yılmaz ise bu çalışmanın bu aşamaya gelmesinde yardımcı olan herkese çok teşekkür etti. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir