• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Halep`e 4 TIR yardım gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu`na üye dernekler tarafından Halep için toplanan ve içerisinde battaniye, döşek ve gıda malzemesinin bulunduğu 4 TIR, Suriye rejiminin kuşatması altındaki Halep`e dualarla yola çıkarıldı.  

Yardım malzemelerinin gönderilmesi dolayısıyla bir program düzenlendi. Programa Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu`na üye dernek temsilcileri, Şanlıurfa il Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi  ve vatandaşlar katıldı.

Programda Şanlıurfa STK`ları adına konuşan Osman Gerem, Halep için timsah gözyaşlarının dökülmesini istemediklerini, dünyanın harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

İslam âleminin Halep`in namusunu, malını, canını ve neslini korumadan, kendi namus ve neslini koruyamayacağını söyleyen Gerem, dünyanın gözü önünde Halep`te katliam yapıldığını ifade etti.

Gerem, “Halep için timsah gözyaşlarını dökmelerini istemiyoruz. Dünyanın harekete geçmesini istiyoruz. Bir Halepli şehit annenin, bir basın mensubunun, ‘Müslümanlara bir mesajın var mı?` sorusuna o şehit annemiz şunu söylüyor. ‘Müslümanların bizi tanımalarını istiyoruz. Zaten bizi tanımış olsalardı yardım ederlerdi` diyor. Bütün İslam alemine buradan bir çağrıda bulunuyoruz. Halep`in namusunu, malını, canını ve neslini korumadan kendi malınızı, canınızı ve neslinizi koruyabileceğinizi mi zannediyorsunuz? Bugün Halep`te bir katliam yapılıyor, zulüm yapılıyor tüm dünyanın gözü önünde. Biz bir yardım etmek için bile çok zor şartlarda ancak gönderebiliyoruz. O da sadece Halep`in kırsalına gönderebiliyoruz. Halep`in içine bile gönderemiyoruz. BM`nin aldığı bir haftalık ateşkese rağmen dün akşam da bombalandı ve çoluk-çocuk katledildi. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Rabbim kabul buyursun inşallah.” şeklinde konuştu.

Halep`in yerle bir edildiğini söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, Halep için herkesin elinden gelen yardımı yapması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık`ın yaptığı dua ile program son buldu.

Temmuz ayından bu yana herhangi bir insanî yardımın ulaşmadığı, Halep'in doğu kırsalına gönderilecek 4 TIR`dan oluşan yardım konvoyu, mazlum ve mağdur halka ulaştırılmak üzere dualarla Halep`e doğru yola çıktı.  (Ramazan Casuk-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir