• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
`Tüm kavşaklara sesli uyarı sistemi kurulsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görme engellilerin trafikte güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçebilmesi için tüm kavşaklara sesli uyarı sisteminin kurulmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Avcı, ancak bu sayede karşıdan karşıya rahatlıkla geçebileceklerini belirtti.

Diyarbakır`da kimi kavşaklara engelliler için sesli sistemin getirilmesinin güzel ve yararlı bir hizmet olduğunu söyleyen Avcı, bunun kentteki bütün kavşaklara yayılmasını istediklerini ifade etti.

Avcı, “Eğer böyle bir sistem olmasa görme engelli kardeşlerimiz kırmızı ışığın yandığını bilemez. Ama sesli sistem sayesinde görme engelli kardeşlerimiz kırmızı ışığın yandığını duyacaktır. Yeşil yanarsa da ses gelecektir. Ona göre de yoluna devam edecektir. Bu sistem yokken karşıdan karşıya geçmek için oradan geçen bir insandan yardım isterdiler. Ama bugün sesli sistem sayesinde ışık yandığı gibi sesli sistem ile bastonunu alıp karşıdan karşıya rahatlıkla geçebilirler.” dedi.

Şehir içi otobüslerde de sesli sistemin olması gerektiğini belirten Avcı, sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonra da otobüslerde ses sisteminin olması gerekir. Otobüsler durağa geldiğinde sesli sistem sayesinde görme engelli vatandaşların bunu duyması gerekiyor. Otobüsün hangi noktaya geldiğini hissedecek ve orada inecekler.”

“Kendinizin de bir engelli adayı olduğunu unutmayın”

Valilikten, belediyeden, özel şirket ve iş adamlarından yardım talebinde bulunan Avcı, “Yetkililer görme engellilere ortak olarak yüzme havuzları, satranç kursları, spor salonları ve kütüphaneler açmalıdır. Bu ortak alanlar onlara fayda verecektir. Biz Diyarbakır Görme Engellileri olarak, spor kulübü olduğumuz için spor faaliyetleri yapıyoruz. Spor kurslarına gidiyoruz. Bu yüzden maddi harcamalarımız daha fazladır. Bu konuda Valilikten, belediyeden ve özel şirket ile iş adamlarından ricada bulunuyorum. Görme engellileri yardım ve desteksiz bırakmayın. Kendinizin de yarın bir engelli adayı olduğunu unutmayın.” diye konuştu. (Emrah Deniz-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir