• DOLAR 32.598
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.896
  • ...
Görgü tanıkları uçağın düşme anını anlattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur`un Çarıklı beldesine yakın Yeşil Çınar piknik alanı civarındaki tepeye, F-16 savaş uçağının inişe çakılmasının ardından olay yerine ilk giden görgü tanıkları, yaşadıkları panik anlarını anlattı.

Diyarbakır 8`inci Ana Jet Üs Komutanlığı`ndan eğitim uçuşu için kalkan F-16 tipi savaş uçağı, dönüş esnasında henüz belirlenemeyen nedenle düştü. Uçak düşmeden önce fırlatma koltuğu sayesinde pilot kazadan herhangi bir yara almadan kurtulurken görgü tanıkları ilk başta nelerin olup bittiğine bir anlam veremediklerini söylediler.

F-16 savaş uçağı esnasında evde olduklarını belirten görgü tanığı Erhan Açil, yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı:

“Evde oturuyorduk. Çocuklar geldi, uçağın düştüğünü söylediler. Biz de yolcu uçağının düştüğünü sandık ve korktuk. Hemen olay yerine koştuk. Olay yerine ilk giden bizler olduk.  Gittik paramparça olmuştu. F-16`dıydı.  Pilotu aramaya başladık. Kaç kişidir bilemedik. Sonra ambulanslar gelmeye başladı. Yanlış yöne gidiyorlardı, aradık yolu tarif ettik. Her şey paramparça olmuştu. Pilotun yanına gittik, Allah`a çok şükür sağdı. Bir pilottu o da erkekti. Uçak düştüğünde gürültü çok oldu. Bütün köy ayaklandı. Saldırı olduğunu düşünmüyorum burası köydür.”

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş`tan açıklama

Öte yandan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düşen uçakla ilgili açıklama yaptı.

Uçağın düşmeden önce pilotun fırlatma koltuğu sayesinde yara almadan kurtulduğunu hatırlatan Kurtulmuş, uçuşun bir eğitim uçuşu oluğunu ifade etti.

Uçakta herhangi bir mühimmatın bulunmadığını sözlerine ekleyen Kurtulmuş, “Eğitimi gerçekleştireceği sırada düşüş gerçekleşti. Kuvvetle muhtemel, teknik arıza sebebiyle gerçekleşmiştir. Fakat araştırmalar yapılacak. Kaza ile ilgili tüm detaylarla ilgilenecek ve sonuç ortaya konulacaktır. Pilotumuza ve tüm Türkiye`ye geçmiş olsun diyorum.” diye konuştu. (Emrah Deniz, Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir