• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
GAÜN İlahiyat Fakültesi`nde Halep yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından geliri Halep`e gönderilmek üzere kermes düzenlendi.

Kermes ile ilgili bilgi veren GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhyettin İğde, Halep`te çok ciddi bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, bu insanlık dramına dikkatleri çekmek amacıyla GAÜN ilahiyat fakültesi öğrencileriyle kermes düzenlediklerini söyledi.

Gerek İslam dünyasının gerekse batı dünyasının Suriye`deki katliama sessiz kaldığını belirten İğde, “Sessiz kalmakla da yetinmeyip açıkça buradaki dramı körükleyecek adımlar atıyorlar. Günümüzde Suriye uluslararası bir güç arenasına döndü.”dedi.

Suriye`de bir mezhep savaşı varmış gibi gösterildiğini belirten İğde, “Evet, görünürde mezhep savaşı var ancak, tarihte mezhep savaşı gibi görünen tüm çatışmaların kaynağının siyasi olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bugün Suriye`de olan da budur.” ifadelerini kullandı.

İğde, “Bu tür etkinliklerle Suriye`deki Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Müslümanların ve genel anlamda tüm insanların Halep`teki bu kaosa ve drama sessiz kalmamasını istiyoruz.”şeklinde konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir