• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
İstanbul `Dünya Helal Zirvesi`ne ev sahipliği yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - (AA) TSE ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğinde, 15-17 Aralık'ta İstanbul'da, "Dünya Helal Zirvesi" gerçekleştirilecek.

TSE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek Dünya Helal Zirvesi'nde, yurt içi ve yurt dışından alanında otorite kabul edilen yaklaşık 90 konuşmacı yer alacak. Organizasyona Ekonomi, Dışişleri, Kültür ve Turizm Bakanlıkları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.

Dünya Helal Zirvesi ile eş zamanlı olarak Helal Expo Fuarı da düzenlenecek. Üç gün sürecek zirvede, "Helal Gıda Endüstrisi", "İslami Finans", "Helal Turizm", "İslami Yaşam", "Helal Kozmetik ve Ecza" konularının ele alınacağı 5 konferans yapılacak. Zirvede konferanslarla birlikte, helal konusunun tüm boyutlarıyla değerlendirileceği 18 oturum düzenlenecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir