• DOLAR 32.547
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.542
  • ...
Vanlı Öğrencilerden ÖSYM Yetkililerine Suç Duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrenciler, daha sonra ÖSYM Başkanı Ali Demir ve ÖSYM yürütme kurulu üyeleri hakkında Savcılığa şikayette bulundu.

VAN - Geçen ay yapılan YGS sınavı sonrası ortaya atılan Sınavda Şifre söylentilerine tepki giderek büyüyor. Yetkili mercilerin tatmin edici bir cevap vermemesi akıllarda soru işaretlerine yol açarken, sınav açılan davalarla mahkemelik oldu.

Van`da bir araya gelerek basın açıklaması yapan bir grup öğrenci, sınavdaki şifre olaylarının organize bir iş olduğunu ve bu organizasyonun bir ucunda AKP diğer ucunda ise Fetullah Gülen cemaatinin olduğundan şüphelerinin olmadığını dile getirdi.

Öğrenciler adına konuşan Ferhat Bozkurt, "Oynanan tüm bu oyunlar ile bizim hayatımıza kast edilmiş ve emeğimiz bizden çalınmıştır. Biz bu haksızlığa boyun eğmeyeceğiz ve onlardan da korkmuyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Öğrenciler arasında seçilen bir grubun ve avukatların eşliğinde şikayet dilekçelerini Cumhuriyet Başsavcılığına veren öğrenciler, dilekçelerinde 27.03.2011 tarihinde yapılan YGS sınavında, suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün olduğunu ve bu örgütün faaliyetleri çerçevesinde cevapların şifreleme yöntemi ile hazırlanarak sınava giren bazı kişilere verildiğini iddia etti. Dilekçede, "ÖSYM Başkanı Ali Demir, ÖSYM yürütme kurulu üyeleri, sınav sorularını hazırlayan, basım ve dağıtımını yapanlar ile soruşturma sırasında belirlenecek diğer şüpheliler hakkında cezalandırılmaları talebi ile kamu davası açılmasını saygılarımla arz ederim" denildi.

Fikret Özkan - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir