• DOLAR 32.526
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2489.39
  • ...
SALDIRI KÜRESEL GÜÇLERE HİZMETTİR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol / DOĞRUHABER

Türkiye önceki gece İstanbul Beşiktaş`ta gerçekleştirilen ve 38 kişinin katledildiği, 155 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının şokunu yaşıyor. Saldırı Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından stat güvenliğini sağlayan polislere yönelik gerçekleştirildi. 45 sn. arayla gerçekleşen iki saldırı da bir bombalı araç ve bir canlı bomba kullanıldı.

Saldırının, Türkiye`nin siyasi sistemini değiştirecek olan Başkanlık sisteminin meclise geldiği ve TSK`nın desteklediği ÖSO güçlerinin El Bab`a girdiği günün gecesinde meydana gelmesi bombalı saldırıyı gerçekleştirenler ve kaynaklarının ne amaçlandığını da ortaya koymuş oluyor. Saldırının, özellikle 15 Temmuz`da başarılamayan darbenin ardından bu kez ekonomik anlamda Türkiye`yi çökertme hareketlerine karşılık dolarların bozdurulması ve bazı ülkelerin kendi paralarıyla alışveriş yapacakları sinyalini vermeleri ile birlikte batının, ‘tüm coğrafyada domino etkisi yapabilir endişesi`, Türkiye`ye yönelik bu menfur saldırının kimden ve nereden geldiğini daha iyi anlatıyor.

Başarısız 15 Temmuz Amerikan darbesi sonrası bir süredir ABD ile Türkiye arasında ciddi bir sürtüşme yaşanıyor. Türkiye Fırat Kalkanı Harekâtı ile Suriye topraklarında evlerinden edilmiş Suriyelilere oluşturmak istediği güvenli bölgeye Amerika karşı duruyor. Bununla da kalmayan ABD, PYD`ye verdiği destekle müttefiki Türkiye`yi sırtından hançerliyor.

İstanbul`daki saldırı için bir günlük yas ilan edilirken, tüm siyasi partiler açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR: LANETLİYORUZ

HÜDA PAR, Beşiktaş`taki menfur saldırıyı sert bir açıklama ile kınarken, saldırganları lanetledi.

HÜDA PAR Genel Merkezi`nden yapılan açıklamada, saldırının arkasındaki karanlık güçler ve bu güçlerden medet uman yerli işbirlikçilere dikkat çekildi. Açıklamada, “Bu terör eylemini gerçekleştiren kim olursa olsun emperyalistler için maşalık ve uşaklıktan başka bir şey yapmamıştır.” denildi. Açıklamanın devamında “Kimden gelirse gelsin ve hedefi ne olursa olsun, bu saldırıyı düzenleyen tetikçileri, arkasındaki yerel veya küresel karanlık güçleri ve bundan medet uman çevreleri şiddetle lanetliyoruz. Saldırının gerçekleştiği yer ve zaman dikkate alındığında çok daha büyük kayıpların hedeflendiği anlaşılmaktadır.” denildi.

TERÖR EYLEMİ EMPERYALİSTLERE UŞAKLIK ETMİŞTİR

HÜDA PAR, “Hedef ne olursa olsun, bu tür terör eylemlerinin bir yol ve yöntem olarak benimsenmesinin ve yaşam alanlarında bombalar patlatılmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu melun saldırı, emperyalist güçlerin siyasi, askeri, psikolojik veya stratejik emellerine ulaşmak için İslam coğrafyalarında yoğunlaştırdıkları saldırı, cinayet ve katliamlardan bağımsız değildir. Bu terör eylemini gerçekleştiren kim olursa olsun emperyalistler için maşalık ve uşaklıktan başka bir şey yapmamıştır.” denildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul`da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK`sıyla, DEAŞ`ıyla, FETÖ`süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır. Türkiye`nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Allah`ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, PKK`Yİ İŞARET ETTİ

Yaralıları hastanede ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Saldırıyı yapan örgütün tespiti konusunda son bir gelişme var mı? PKK terör örgütü diyebilir miyiz artık?” sorusu üzerine de Yıldırım, “Bu konu tabii ki soruşturuluyor ama büyük bir ihtimalle, hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiçbir tereddüdümüz yok. Hangi örgütten gelirse gelsin, insanın canına, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe kasteden bütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır, mücadele edilecek güruhlardır.” cevabını verdi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU SALDIRIYI KINADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yazılı bir basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadığını belirtti. Açıklamada, “Nereden gelirse gelsin, tüm terör saldırılarının faillerinin ve arkalarındaki karanlık güçlerin; vatandaşlarımızın birlik, beraberlik, dayanışma kararlılığı karşısında ezileceğine duyduğum sonsuz inançla aziz Şehitlerimize Allah`tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” denildi.

BAHÇELİ, SALDIRI” TESADÜFİ DEĞİLDİR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de PKK, ‘FETÖ`, IŞİD, YPG ve DHKP-C`nin ‘milli vakar ve namus karşısında yerle yeksan olacağını` ifade ederek şunları söyledi: “Ülkemizin sosyal ve siyasal uzlaşma kulvarına girmeye başladığı şu günlerde karanlık ellerin, kaos ve kriz tetikçilerinin anında devreye girmesi tesadüfi görülmemelidir. Ancak Türk milleti meşum ve melun oyunları bozmaya muktedirdir. Türkiye Cumhuriyeti her türlü iğrenç ve namert operasyonu göğüsleyip ezecek güç ve kudrettedir. Bunun başka bir alternatif ve yolu kalmamıştır.”

HDP DE KINADI

HDP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada “İstanbul`da gerçekleşen 2 bombalı saldırı sonucunda bir kez daha çok insanın evine ateş düştü. Bu saldırıları en sert biçimde kınıyoruz. Büyük bir üzüntü duyuyor ve yaşanmakta olan acıları paylaşıyoruz. Saldırılarda yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” denildi.

KURTULMUŞ, “HERKES KENDİ TUTUMUNU GÖZDEN GEÇİRMEK DURUMUNDA”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye, şu anda terörle mücadele etmiyor, terörle boğuşuyor, savaş ediyor. Bu savaşta Türkiye`yi herkesin elinde ne bilgi varsa desteklemesi lazım. Hiç kimsenin sahadaki bu örgütlere şu ya da bu şekilde tırnak içinde söylüyorum, ‘Siyasi nedenlerle sempati duyarak destek olmaması lazım.` Bu kadar net söylüyorum. Dolayısıyla herkes kendi tutumunu gözden geçirmek durumunda.” dedi.

KERRY, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Ocak ayında Obama`nın ABD başkanlık koltuğunu görevini Donald Trump`a devretmesiyle görevi son bulacak olan Kerry konuşmasında isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın başkanlık sistemi için anayasayı değiştirmek istemesi ve Türkiye`deki gelişmeleri hatırlatan bir dizi başlıkta kendince eleştiri yaptı. Kerry şunları söyledi: “AGİT bölgesinde otoriter düşüncenin yükselişine tanık olduklarını, Bu yükselişe insan haklarında yaşanan gerileme, bağımsız basına kısıtlamalar, nefret suçları eşlik ediyor” dedi. Bu konuşmasında da insan haklarına vurgu yapan Batının eli kanlı temsilcisi yıllardan beri İslam dünyasında işledikleri cinayetleri de görmezden geldi.

FİNANCİAL TİMES`TAN BAŞKANLIK VURGUSU

Emperyalistlerin başını çeken İngilizlerin yayın organı Financial Times, Beşiktaş`ta gerçekleştirilen terör saldırısını yeni anayasaya taslağı ve başkanlık tartışmaları ile ilişkilendirdi. Financial Times terör saldırısı ile ilgili haberinde “Saldırı, Adalet ve Kalkınma Partisi`nin Recep Tayyip Erdoğan`ın başkanlığını güçlendirecek ve 2029 yılına kadar ülkeyi yönetmesine imkân tanıyacak yeni anayasa taslağının kamuoyu ile paylaşmasından saatler sonra gerçekleştirildi” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir