• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Saldırıda hayatını kaybedenler için tören düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beşiktaş'ta gerçekleşen bombalı saldırısında hayatını kaybeden polisler, 3. sınıf emniyet müdürü Vefa Karakurdu, emniyet amiri Kadir Yıldırım, polis memurları Adem Oğuz, İlker Uylaş ve Hasan Bilgin için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde cenaze töreni düzenledi. Düzenlenen tören sonrası hayatını kaybeden polisler memleketlerine gönderilecek.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi katıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan törende yaptığı konuşmada, "Yılmayacağız, ciğerimizi yakan bu saldırıya rağmen ayakta duracağız. Buradan tüm terör örgütlerine sesleniyorum vermek istediğiniz adi mesaj anlaşılıyor. Sizler kimlerin köpeğisiniz onu söyleyin. Kimseniz en kısa sürede tespit edilecek ve hak ettiğiniz cezayı alacaksınız. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu acı günümüzde, birlik ve beraberlik içerisinde şehit Vefa Karakurdu, şehit Kadir Yıldırım`ı, Adem Oğuz`u, İlker Uylaş`ı ve Hasan Bilgin`i cenabı Allah`ın cennetiyle ve cemaliyle kavuşmaya buluşmaya gönderdiğimiz çok kıymetli dostlarımız her cümleleri söylediğinde başınız sağ olsun dediğimizde bize, sanki bizi bir noktaya çevirir, nokta yapar gibi vatan sağ olsun diyen şehit ailelerimizin çok değerli mensupları, anneleri babaları ve kardeşleri, sözlerimizin gücü bugün yaşadığımız acıyı anlatmaya ifade edemiyor." dedi.

Yapılan bombalı saldırının hesabının sorgulanacağını vurgulayan Soylu, "Karada havada denizde yerin neresinde olursa olsun, hangi güce sığınmışlarsa sığınsınlar, Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacaklardır. Maliyeti ne olursa olsun bu hesap görülecektir." ifadelerini kullandı.  

Bakan Soylu konuşmasını sonunda şunları kaydetti: "Yan yana omuz omuza, bu ülke için şahadete doğru yürüyen yürekli, vatansever, kahraman annesinin ve babasının duasına sığınan, eşinin onu gönderirken arkasından ayetel kürsi okuyan güzel çocuklardı. Ancak Allah`ın onlara bir müjdesi var. Cenabı hak diyor ki, 'muhakkak ki Allah uğrunda kenetlenmiş ve bir duvar gibi saf halinde olanları sever' Bu millet Allah yolunda kenetlenmiştir."

Soylu'nun açıklamalarının ardından hayatını kaybedenler gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir