• DOLAR 32.561
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2430.12
  • ...
Kıbrıs`ta "Kudüs Gecesi" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Programa siyer alanında ki çalışmalarıyla tanınan Muhammed Emin Yıldırım konuşmacı olarak katılırken, kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas ve ezgi sanatçısı Yusuf Karaburç ise Kudüs Gecesi'ne özgü performanslarını sergilediler.

Programda ayrıca gençlik komisyonunun hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi ve Kudüs'e atfedilen şiirlerde okundu.

Kuran`-ı Kerim`in okunmasının ardından başlayan programda programı hazırlayan Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD) Genel Üniversiteler Komisyonu Başkanı Abdullah Küçük'ün açılış konuşmasıyla başladı.

Küçük, “Kudüs`te, Gazze`de, Arakan`da, Halep`te, Suriye`de ve mazlum coğrafyalarda bugün yaşanan olaylara sessiz kalmamız, görmemezlikten gelmemiz mümkün değildir. İslam alemi olarak burada ki kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu bugün bu salonları doldurarak tekrardan göstermiş olduk.” dedi.

ESKAD Ada Başkanı Recep Günaydın ise yayınladığı mesajda şunları dile getirdi: “Kardeşlerim biz inanıyoruz ki Kudüs elbet bir gün tekrardan fetih olacaktır. Kudüs`ü fethedenler ise rüyasından ve duasından Kudüs`ü eksik etmeyen, Kudüs aşkıyla bu gibi salonları hınç ve hınç dolduran sizler olacaksınız Allah`ın izniyle.”

Filistinliler Birliği Başkanı Ja Far Omar Odah yaptığı konuşmada “Filistin`den ve Kudüs`ten Kıbrıs`a selamlarını getirdiğini belirterek, bu programın düzenlenmesi Filistin`de ki kardeşlerimizi de mutlu etmiş ve bu kutlu davada yalnız olmadıklarını bir kez daha göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

Selamlama konuşmalarının ardından siyer alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Muhammed Emin Yıldırım da konuşma yaptı.

Yıldırım, “Kıbrıs deyince aklımıza ilk gelen Ümmü Haram validemiz ve onlarca Sahabenin gayreti olmalı ve o aziz gayretler, bizi de gayrete getirmelidir. Kudüs`ün, Filistin`in, diğer mazlum coğrafyaların kurtuluşu ve akan kanın durması için üzerimize düşen vazife gayretli olmamız ve gece gündüz bu dava yolunda çalışmamızdır.” şeklinde konuştu.

Yıldırım`ın konuşmasının ardından kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas, Kudüs özel gösterisiyle izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Gecede gençlik komisyonunun hazırladığı tiyatro gösterisi yapılırken, Kudüs`e mektup yarışması birinci “Sacide Kulu” ya ise ödülü taktim edildi.

Gece ezgi sanatçısı Yusuf Karaburç`un yeni albümünden okuduğu parçalar ve Kudüs`e atfettiği ezgiler ile son bulurken, geceye katılan değerli isimlere katılımlarından dolayı hediye takdim edildi. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir