• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
İş yerleri yıkılan esnaftan belediyeye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ZEKİ ARAS-BURSA
Bursa`nın merkez Yıldırım ilçesi İsabey Mahallesi`nde bulunan şehrin en büyük kurban pazarında bazı esnafın işyerleri, etrafa kötü koku yaydığı gerekçesiyle yıkıldı. Yıldırım Belediyesi tarafından verilen yıkım kararına tepki gösteren esnaf, belediyeyle 2018 yılına kadar sözleşme yaptıklarını söyledi.

“SÖZLEŞMEMİZ DEVAM EDİYORDU, BİZİ KIŞ GÜNÜ DIŞARI ATTILAR”
Belediyenin kendilerini kış günü ortada bıraktığını ifade eden esnaf Cengiz Aydar, “Söz konusu uygulama sadece bazı esnafları kapsıyor. Herkes için geçerli değil. Bizi kaldırdılar, karşı tarafa hiç dokunmadılar. Sözde koku varmış, o yüzden bizi kaldırdılar. Bizi kış günü dışarı attılar.” dedi. Aydar, “Bize sözde bir yer tayin ettiler ama dümdüz bir alan. Ne dükkân ne alt yapı ne su ne de elektrik var. Belediye dükkânlarımızı yıktı. Bizi kış günü dışarı attı. Sözleşmemiz devam ediyordu, onu da beklemediler.”

“SÖZLEŞMEMİZİN BİTMESİNİ BİLE BEKLEMEDİLER”
Belediyeyle 2018 yılına kadar sözleşme imzaladıklarını dile getiren Atilla Çirti ise “Biz 2008`de buraya girdik, 2018`e kadar sözleşmemiz var. Bizim sözleşmemiz feshedildi, buralar da yıkıldı. İthal hayvan kokusundan birçok insan şikâyetçi oldu. Sonra da bu şikâyeti adakçıların üzerine attılar. Belediye sözde kırk kişilik yer yaptığını söylüyor. Allah için bir gidin bakın. On araba mucur dökülmüş, ne suyu var ne elektriği. Hiç bir şey yok, bomboş arazi. Arkadaşlar meclise gidip görüştüler ama değişen bir şey olmadı. Belediye orada yapılan görüşmeleri bastırdı. Oradaki arkadaşlarımız daha gelmeden yıkım oldu.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir