• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
Artuklu Belediye Başkanı Irmak adliyeye sevk edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de geçtiğimiz günlerde PKK’ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında DBP’li Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak’ın da bulunduğu 20 kişi, adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK soruşturması çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 21 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Bir kişi serbest kaldı 20 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Geniş güvenlik önlemleri altında Mardin Adliyesi’ne sevk edilen DBP’li Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Enver Ete, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan, daire başkanları, 2 belediye çalışanları ile DBP'li parti ve meclis üyelerinin de aralarında  bulunduğu 20 şüphelinin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade vermeleri bekleniyor.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 21 Kasım'da Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu İlçesi Belediyesi ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğüne intikal eden ihbarlar üzerine "terör örgütü üyesi olmak" suçundan soruşturma başlatılmış, eş zamanlı operasyonda İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak'ında aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Ahmet Türk, 24 Kasım’da tutuklanması talebiyle çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince de tutuklanmıştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)  







Bu haberler de ilginizi çekebilir