• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
4 bin infaz ve koruma memuru alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere en az iki yıl süreyle uzman erbaş statüsünde çalıştıktan sonra kendi isteğiyle sözleşmelerini feshedenler arasından, 4 bin infaz ve koruma memuru (gardiyan) alınacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı 4 bin infaz koruma memuru alımına ilişkin ilan, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayımlandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “2017 yılı içinde Adalet Bakanlığı olarak yaklaşık 16 bin yeni personel alımı yapacağız. Bunlardan kastım icra katibi, zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, şoför, kaloriferci, infaz koruma memuru, infaz katibi gibi şeyler ve de hâkim savcı alımı dâhil 16 bin civarında alım yapılacaktır. Son çıkarılan KHK ile biz uzman çavuşlar ve uzman erbaşlardan 2 yıl çalıştıktan sonra görevden ayrılanların gardiyan olarak mesleğe alımı konusunda bir hüküm koyduk. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir ilana çıkacağız. 35 yaşını doldurmamış olanlar arasından bunun seçimi yapılacak. Zannedersem ilk ilanda 5 bin kişi bunlardan alacağız. Büyük ihtimalle aralık ayı içinde bunun ilanını yapacağız.” dedi.

Sözleşmeli infaz ve koruma memuru pozisyonları için 12 Aralık Pazartesi günü başlayacak başvurular 23 Aralık Cuma günü mesai bitiminde sona erecek.

Söz konusu personel alımına başvurmak isteyenler, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün internet sitesi olan "www.cte.adalet.gov.tr" adresinden detaylı bilgiye ulaşabilecek. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir