• DOLAR 32.588
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2439.192
  • ...
"PKK, DEAŞ ve FETÖ aynı amaçla milletimize saldırmakta"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün akşam saat  22.30 sıralarında, Beşiktaş'ta, düzenlenen bombalı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının hemen arkasından yaşanan patlamaların, mümkün olan en büyük can kaybını verdirmeyi hedeflediğinin anlaşıldığını söyledi.

Erdoğan, “Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul`da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir." dedi.

Saldırıyı yapan örgütün adının ve yönteminin önemli olmadığını söyleyen Erdoğan, “Şehitlerimize Allah`tan rahmet, yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum. Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul`da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK`sıyla, DEAŞ`ıyla, FETÖ`süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan “Biz, meselelerimizin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Tıpkı bölücü terörle mücadelede, tıpkı 15 Temmuz`da verdiğimiz şehitlerimiz gibi, bu gece Beşiktaş`taki kayıplarımızı da yüreğimize gömecek, onların hatıralarını ilanihaye yaşatacak, ama aynı zamanda hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için döktüğümüz kanlara yenilerinin eklendiğini, ekleneceğini bilerek, mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdüreceğiz. Devlet ve millet olarak bu olayın ve müsebbibi canilerin peşini asla bırakmayacağız. Bir kez daha şehitlerimize Allah`tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.  (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir