• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Bakanı Soylu: 29 kişi hayatını kaybetti, 166 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Bursaspor taraftarının stattan çıkışı sonrasında Çevik Kuvvet ekiplerinin toplanma yerinde saat 22.30 sıralarında el düzenekli bomba yüklü bir aracın patlatıldığını bilgisini veren Bakan Soylu, hayatını kaybeden 29 kişinin Adli Tıp Kurumuna sevk edildiğini 166 kişinin de yaralandığını belirtti.

Soylu, "El düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba, polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini, kendisinin etrafında tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor." dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin bilgisini veren Soylu "Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. İkisi sivil, biri emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız. 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi ve yaralılarımızın 23'ünün 17'si şu anda ameliyatta, 6'sı ise yoğun bakımda. Patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak şu anda emniyet güçlerimizle yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı. Gerek olayın gerekse olayın tespiti, nerede ve kimler tarafından planlandığı konusundaki çalışmaları da arkadaşlarımız yürütüyor." dedi.

106 ambulans

106 ambulansla ve çok sayıda Ulusal Medical Kurtarma Ekibi elemanı ve 112 acil personeliyle yaralılara müdahale edildiğini anlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saldırının ardından ilk 4 dakika içerisinde ilk ambulansın olay yerine ulaştığını belirtti.

Hastanelerde kayıtlı yaralı sayısının 166 olduğunu belirten Akdağ, "Bunların 20'si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var, 6 kardeşimiz de yoğun bakımda. Yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3'ünün durumu oldukça ciddi." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir