• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bu kış elektrikte hiç bir iyileştirme olmayacağını anladık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran, ilçedeki mahalle muhtarları ile birlikte Kızıltepe DEDAŞ yetkilileri ile bir araya gelerek ilçede baş gösteren elektrik sorununa çözüm talebinde bulundular.

DEDAŞ yetkilileri ile yapılan görüşmenin ardından muhtarlar adına açıklamada bulunan Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran,  bu kış hiç bir iyileştirme olmayacağı kanaatine vardıklarını söyledi.

“Trafo şartellerinin sökülerek yerine düşük amperli şartel takıldığı iddia ediliyor”

Şeran, “Biz mahalle muhtarları olarak yaz mevsiminde DEDAŞ il müdürü ile bir kaç toplantıda bir araya gelip, önümüzdeki kış aylarında elektrikte ile ilgili sıkıntı yaşanmaması için tedbir alınması için görüşlerimizi ilettik. Bu toplantılarda bizlere iyi umutlar verildi. Özelikle her mahalleye en az iki ilave trafo kurulacağına dair sözler aldık. Ancak ilçe müdürü Yusuf Bey ve ilçe işletme müdürü Ferhat Bey ile yapmış olduğumuz toplantıda ilave trafoların ne zaman geleceği konusunda bilgileri olmadığını belirttiler. Yine vatandaşlarıdan edindiğimiz, trafo şartellerinin sökülerek yerine düşük amperli şartel takıldığı iddialarını ilettik ve bu nedenle ciddi sıkıntı yaşandığını belirtip,eski şartellerin geri takılmasını istedik. Kendilerinden, bunun yetkilerini aştığı için maalesef olumsuz cevap aldık. Yine arıza ekiplerinin yetersiz olduğunu, arızalara müdahalede gecikme olduğunu söylediğimizde ilave ekip beklendiğini söylediler.” dedi.

Vatandaşların arıza hatlarına ulaşamadıkları için arıza bildirimi yapılamadığından yakınan Şeran, DEDAŞ yetkililerinin bu talebe de olumsuz cevap verdiklerine dikkat çekti.

“DEDAŞ`ın arıza hattına ulaşılmadığı için arıza bildirimi yapılamıyor”

Şeran, “Vatandaşların 186 ve 4448086 nolu telefonlara ulaşamadığını, dolayısı ile arıza bildirimi yapılamadığını söyledik. Bu talebimize de olumsuz cevap aldık. Ancak yerinde abonelik diye bir kampanya başlattıklarını ve 2016 sonuna kadar abone yapanlardan proje istemeyeceklerini belirterek, bizden bunu abonesiz olan vatandaşlara duyurmamızı isteyerek, 2017`de kaçak ile ilgili ciddi şekilde mücadele edeceklerini hatırlattılar.” diye konuştu.

“Bu kış hiç bir iyileştirme olmayacağı kanaatine vardık”

Şeran, son olarak toplantıda hiç bir iyileştirme olmayacağı kanaatine vardıklarını belirterek, “Mahallelerimizin sıkıntılarını not aldılar, köylerde kesintilere son verdiklerini söylediler. Bu kış hiç bir iyileştirme olmayacağı kanaatine vardık. Bizler muhtarlar olarak halkımızın her türlü ihtiyaçları için mücadele ettiğimizi ve mücadele etmeye devam edeceğimizi halkımızın bilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir