• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Mevlid Kandili mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pazar gününü pazartesiye bağlayan gece Mevlid Kandili. Kameri aylardan Rebi`ul Evvel ayının 11 ve 12`nci günleri arasında ihya edilen Mevlid Kandili hakkında açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu, tüm Müslümanların Mevlid Kandili`ni kutladı.

Yapılan açıklamada, Hz. Muhammed`in hayatının okunması ve daha iyi anlaşılması için 29 Ocak`ta “O`nu Oku, O`nu Yaşa” temasıyla 4 kategoride umre ve 1001 ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı yapılacağı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Kâinatın, karanlıklar içinde kaldığı bir zamanda insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran Rehberimiz Hz. Muhammed (sav)`in dünyaya teşriflerinin yıldönümünü yeniden idrak ediyoruz. Bir hidayet güneşi ve kurtuluş önderi olan Hz. Muhammed'in doğumu ve Peygamber olarak gönderilmesi Allah`ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden biridir. Nimetin değerine varmak, şükrünü eda etmek ve efendimizin bizlere getirmiş olduğu bu yüce dine sahip çıkmak, yaşamak biz Müslümanların en temel görevi olmalıdır. Bu vesileyle 29 Ocak`ta yapacağımız Kutlu Doğum Siyer Sınavına tüm Peygamber sevdalısı halkımızın katılımını bekliyoruz. Bu sene 3 muhteşem siyer kitabıyla sınavımızı gerçekleştiriyoruz. Bu kitapların okunarak Resulullah`ın hayatının daha iyi anlaşılacağına inanıyoruz.” denildi.

İslam düşmanlarının, ümmetin bölünmüşlüğünden faydalanarak her yeri kan gölüne çevirdiklerine dikkat çekilen açıklamada, “Bugün İslam âleminin içinde bulunduğu tefrika ve ayrılıklar, emperyalistlerin iştahını kabartmakta ve Müslümanların birliğini bozmaya dönük fitne ve şeytani planlar geliştirilmektedir. Geldiğimiz noktada ümmetin bölünmüşlüğünden faydalanan İslam düşmanları, İslam topraklarını kan gölüne çevirmekte ve Müslümanların kanlarıyla saltanatlarını muhkemleştirmektedirler.” ifadelerine yer verildi.

Hz. Muhammed`in her yönüyle özümsenmediği müddetçe insanlığın kurtuluşa eremeyeceğine vurgu yapılan açıklamada, “İnsanlığın, zulmün karanlığından kurtulmasının tek çaresi Hz. Muhammed (sav)'in getirdiği ilahi mesaja sarılmak, dünya Müslümanlarının esaretten kurtuluşu; Hz. Muhammed`in yoluna sımsıkı sarılmak ve aralarında İslam kardeşliğini bir daha tesis etmekle mümkündür. İnsanlık, en büyük rehberi ve kurtuluş öğretmeni olan Hz. Muhammed`i her yönüyle özümsemedikçe ve onun getirdiği ilahi mesajı yaşamadıkça aradan uzun yıllar geçse de İslam ümmeti ve insanlık zulüm altında kıvranmaya devam edecektir. Bu münasebetle Viladet-i Nebi`nin İslam âlemine huzur, barış ve kardeşliği getirmesine, Müslümanlar arasındaki tefrikanın, nifakın son bulmasına ve ittihadın oluşmasına vesile olması dileğiyle İslam âleminin Mevlid Kandil`ini tebrik ediyoruz.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir