• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
`Kur`an Nesline Meal Sınavı` bugün yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an Nesli Platformu  tarafından yapılan açıklamada, iki ayrı kategoride Türkiye geneli umre ödüllü “Kur`an Nesline Meal Sınavı” temasıyla 11 Aralık Pazar günü saat 10.30`da sınavın gerçekleştirileceği hatırlatıldı.

Dereceye girenlere başta umre olmak üzere birçok ödülün verileceği sınav ile ilgili bilgi veren Kur`an Nesli Platformu Genel Sekreteri Salih Güzel; 46 il, 100`ün üzerinde ilçe ve birçok köy ile belde de sınavın yapılacağını söyledi.

Sınava 10 binlerce kişinin kayıt yaptırdığını, beklentilerinin üzerinde bir başvurunun gerçekleştiğini belirten Güzel, “Allah kısmet ederse inşallah bugün saat 10.30`da Türkiye genelinde 46 ilde, 100`ün üzerinde ilçede ve birçok belde ile köyde ‘Kur'an Nesline Meal Sınavı` temasıyla sınavımızı gerçekleştireceğiz. Bu sınav ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm bölge ve illerimizin, ilçelerimizde gerekli koordinasyonu sağlayarak bugün itibariyle hiçbir sorunun olmadığı noktasında teyitleri aldık. Allah`ın izniylebugün binlerce kardeşimiz yarışacaklar.” dedi.

Sınavın iki ayrı kategoride gerçekleşeceğini belirten Güzel, “2000 yılı ve sonrasında doğanlar birinci kategoride, 1999 yılı ve öncesinde doğan kardeşlerimiz ise ikinci kategoride yarışacaklardır. Edirne`den tutun da Iğdır`a kadar kardeşlerimiz birçok fedakârlıkla gayret örneğini sergileyerek yarışmayı bu noktaya getirdiler. İnşallah bu sınavın bugün finalini gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Sınav için tüm yerlerin hazır olduğunu sözlerine ekleyen Güzel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye genelinde 1-2 lokal yer dışında her yerde Milli Eğitim Müdürlüklerinin bize tahsis ettiği okullarda bu sınavımız gerçekleşecek. Bu noktada farklı bir sıkıntıyla karşılaşmadık. İnşallah bu sınavla yeni toplumumuzun İslami bilinçlenmesi noktasında önemli bir adım olacağı kanaatindeyiz. bugünki sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için de tüm kardeşlerimizle olabilecek aksaklığı gidermek adına teyakkuzdayız.”

Sınavdaki asıl amaçlarının Allah`ın emirlerinin okunması olduğunu ve bu hedeflerine ulaştıklarına inandıklarını vurgulayan Güzel, “Bizim birinci kategorideki yarışmacılarımızdan birincisine ve onun velisine umre ödülü veriyoruz. Onun dışında sırasıyla 150`ye kadar ödülümüz var. Yetişkinler diye nitelendirdiğimiz ikinci kategoride ise 4 umre ödülü veriyoruz. Bunlarında 150`ye kadar ödülleri var. Tüm sınavın yarışmacılarına her iki kategorinin toplamında toplam 300 ödül takdim edilecek. Bunlar işin hediye kısmıdır. Biz bugüne kadar yapılan çalışma sonucunda kazandığımıza inanıyoruz. Asıl çalışma Allah`ın emirlerinin okunması, anlaşılmasıydı ve bizim hedefimiz buydu. Biz bunu gerçekleştirdiğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir