• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Hastanelerde vatandaşlara sıcak çorba ikramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Şehitkâmil Devlet Hastanesi'nde bulunan çorba çeşmelerinden, hasta ve hasta yakınlarına haftanın 5 günü ücretsiz sıcak çorba ikram ediliyor.

Hastane bahçelerinde kurulan 200 litrelik çorba kazanlarından sıcak çorba ikram edilmesi, özellikle refakatçi ve hasta yakınlarını memnun ediyor.

Sabah 07.30 ile 09.00 saatleri arasında hastanelerde işi olan hasta ve hasta yakınları ile yoldan geçen vatandaşlar, çeşmelerden bardaklarına doldurdukları sıcak çorba ile güne başlıyorlar.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından aşevlerinde hazırlanan çorbalar, ücretsiz olarak vatandaşlara hafta içi her gün ikram ediliyor.

Çorba çeşmeleri, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan personel hijyeni, ekipman hijyeni, hammadde hijyeni ve ortam hijyeni göz önüne alınarak üretildi.  

Üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayalı olarak üretilen bin kişilik özel imalat çelik çorba kazanları, ürün güvenilirliği kriterlerine uygun özel mikser, ısı ölçer, entegre elektrik kumanda panosu ve elektrik tesisatı ile çalışıyor.

GAÜN öğrencilerine de sıcak çorba

Şehirde yapılan tespitler doğrultusunda ihtiyaç olduğu belirlenen noktalarda çorba çeşmesi kuran Büyükşehir Belediyesi, bu tespit çerçevesinde Gaziantep Üniversitesinde de çalışmalarını sürdürdüğü ve önümüzdeki günlerde burada öğrencilere de sabahları sıcak çorbası ikramı yapmayı planladığı bildirildi.  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir