• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
İstanbul`da Hayat Durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kentte bir süredir etkili olan kar yağışı, dün akşam saatlerinden itibaren yoğunluğunu artırdı. Bu nedenle ana arterler ve ara sokaklar kar altında kaldı. Belediye ekiplerinin küreme çalışmasına rağmen, sabah saatlerinde ulaşımda aksama oluştu. Çok sayıda aracın yollarda kaldığı görüldü.

Bu arada, Çifte Havuzlar Caddesi üzerinde seyir halindeki 34 GRB 18 plakalı otomobil, Bayrampaşa 1. Matbaacılar Sitesi önünde kayganlaşan yolda sürücü Serkan Akkaya`nın (27) direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu park halindeki vince arkadan çarptı.

Otomobilde sıkışan Akkaya, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede çıkartıldıktan sonra ambulansla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şişli Eskişehir Mahallesi Marsık Sokak`ta meydana gelen kazada da park halindeyken kayan 06 HVY 72 plakalı un kamyonu, 8 otomobile çarparak durdu. Kazada, kamyon ve çarptığı otomobillerde hasar oluştu.

Şişli`deki Perpa İş Merkezi`nin servis yolu olan Abdullah Eraslan Caddesi`nde 34 FGE plakalı ekmek kamyoneti, kayganlaşan yolda yokuşu çıkmakta zorlanınca motor bölümünden alev aldı. Bir anda kamyoneti saran alevlere, Şişli itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevlerin söndürülmesine rağmen kamyonet kullanılamaz hale geldi.

TEM Otoyolu`nda kontrolden çıkan bir TIR da Kurtköy mevkisinde bariyerlere çarparak ters döndü.

Öte yandan, yoğun kar yağışı sonucu beyaza bürünen Sultanahmet`te de turistler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yoğun kar yağışı otoyolda trafiği felç etti

İstanbul`da hafta başından itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi dün gece ve bu sabah da devam etti. Sabah saatlerinde etkili olan yoğun kar ve tipi, Tem Otoyolu`nda trafiği durma noktasına getirdi. Yoğun tuzlama ve kar süpürme çalışmalarına rağmen sürücüler dakikalarca yollarda kaldı. Ana yollarda biriken kar adeta trafiği felç etti. Yollarda bekleyen vatandaşlar, iş yerlerine gidemedi. Otobüs ve minibüs bekleyen bazı vatandaşlar araçlar gelemeyince evlerine geri döndü. Saatlerce yolda kaldıklarını belirten İstanbullular, yolları açık tutmak için yapılan çalışmaların yetersizliğinden yakındı. Yoğun kar yağışı ile birlikte etkili olan tipi, yürüyen vatandaşlara da zor anlar yaşattı.

Meteoroloji`den kuvvetli yağış uyarısı

Marmara`nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu`nun doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu`nun doğusu, Rize, Artvin ve Hopa ile öğle saatlerine kadar İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Balıkesir`in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Öte yandan, Marmara, Doğu Anadolu`nun kuzey ve batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz ile bazı illerde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün, rüzgarın; Marmara, Doğu Anadolu`nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ) ile Sivas, Kayseri , Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz`de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, bu nedenle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

İstanbul`da kar çilesi

Kar İstanbul`u adeta esir aldı. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan İstanbullular, iyice kalınlaşan beyaz örtü manzarası ile karşılaştı. Araçların giremediği ara sokaklar ve caddelere dökülen vatandaşlar, toplu taşıma araçlarının geçtiği ana caddelere ulaşmaya çalıştı. İstanbullular yoğun kar yağışı yüzünden dakikalarca yürüdü. Otobüs ya da metrobüs duraklarına varanlar kar altında uzun süre araç bekledi. Metrobüs duraklarında insan seli oluştu. Geceden itibaren yoğun şekilde yağan kar, yolların kapanmasına sebep oldu. İstanbul trafiğinin en önemli iki ana yolu olan D-100 ve TEM Otoyolu`nda araçlar güçlükle ilerleyebildi.

İstanbul`da kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı


İstanbul`da kar yağışı bu gece de etkisini artırarak devam etti. TEM Otoyolu`nda kontrolden çıkan bir TIR, bariyerlere çarparak ters döndü. Okmeydanı Bağlantı Yolu ile Mahmutbey Gişeleri arasında ise şiddetli tipi sebebiyle araçlar ilerlemekte zorlandı. Şişli`de de kar nedeniyle yokuşu çıkamayan bir kamyonet alev alev yandı. İstanbul`da kar yağışı hayatı olumuz etkiliyor. Şiddetli yağış bu gece de etkisini artırarak devam etti. Sabaha karşı yola çıkan sürücüler, tipi nedeniyle zor anlar yaşadı. TEM Otoyolu`nda görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. Bu yüzden araçlar 10 ila 20 kilometre hızla seyretmek zorunda kaldı. Buna rağmen zaman zaman kazalar da yaşandı. TEM Otoyolu Kurtköy mevkiinde bir TIR kontrolden çıkıp, bariyerlere çarparak ters döndü. Okmeydanı Bağlantı Yolu ile Mahmutbey Gişeleri arasında, trafikte yer yer tıkanmalar yaşandı.

Sabiha Gökçen`de bazı uçak seferleri iptal edildi

İstanbul`da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sabiha Gökçen Havaalanı`nda iç ve dış seferlerin tamamı saat 19.00 - 22.00 arasında hava muhalefeti sebebiyle iptal edildi. Pistin temizlenmesinin ardından bazı seferlerin yapıldığı öğrenildi. Yoğun kar yağışı İstanbul`da hava trafiğini de etkiledi. Sabiha Gökçen Havaalanı`nda dün saat 19.00`dan sonra bütün seferler iptal edildi. Saat 22.00`ye kadar hava muhalefeti sebebiyle iç ve dış seferler yapılamadı. Yolcular hava şartlarının normale dönmesini bekledi. Bu saatten sonra pist temizlenerek bazı seferler yapılabildi. Seferleri iptal edilen yolcular duruma isyan etti. Kendilerine herhangi bir saat verilmediğini söyleyen yolcular, "Uçağımızın ne zaman kalkacağını bilmediğimiz için mağdur olduk. Önce pistin karla dolduğu, daha sonra da uçakların donduğu ve temizlenmesi gerektiği söylendi. Yaklaşık 700 yolcu havaalanında bekliyor" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir