• DOLAR 32.512
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2428.577
  • ...
Akyol, Gençliğe Hitabe Lincine Uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Star yazarı Mustafa Akyol, Gençliğe Hitabe de kaldırılmalı dediği için Kemalistler tarafından linç edilmek istendiğini söyledi.

"Bir yazı yazdım, duymadığım hakaret kalmadı" şeklinde yazısına başlayan Akyol, "ben diyeyim yüz, siz deyin bin tane hakaret mesajı aldım. Sinkaflı küfürler bir yana, `ağzını bozmayanlar` dahi `tam da o satılmış dahili bedhahlardan biri` olduğumu söylüyordu. (Böylelikle de Gençliğe Hitabe’nin aşıladığı zihniyet hakkındaki teşhisimi doğrulamış oluyorlardı.)" dedi.

Türkiye`nin, bu tip histerik tepkilerin çok örneğini gördüğünü kaydeden Akyol, "28 Şubat yıllarında `gericiler`e karşı yürütülen medya kampanyaları, tam bir linç görüntüsüydü. Aynı dönemde Ahmet Kaya, sırf `Kürtçe şarkı söyleyeceğim` dediği için çatal-bıçak yağmuruna hedef oldu. Daha beş yıl önce, liberal akademisyen Atilla Yayla, `Atatürk devri özgürlükler açısından gerilemedir` dediği için gazete manşetlerinde `hain` ilan edildi.
Sanırım tüm bu linç kültürünün altında, Kemalistlerin, benimsedikleri ideolojiyi `akıl`la değil `güç`le korumaya alışık olmaları yatıyor. Bu güç eskiden hapis, idam, cinayet gibi yöntemlerle işliyordu. Allah’tan şimdi hakaret, aşağılama ve tehdit düzeyinde hayata geçiyor" şeklinde yazdı.

Eleştiriye devam edeceğini vurgulayan Akyol, yazısını şöyle sürdürdü:
"Atatürk’ün siyasi vizyonuna katılmadığını, hem de bunu “tek doğru” sayıp muhaliflerini “vatan haini” ilan etmesini çok yanlış buluyorum. Gençliğe Hitabe’ye itirazımın en büyük sebebi, bu haksız suçlamayı kalıcı bir “öğreti”ye dönüştürmesi.
Kemalistler kusura bakmasınlar ama bu “Atatürk’ü eleştirenler vatan hainidir” öğretisini daha fazla taşımamız mümkün değil. Dünyanın hiçbir özgür ülkesinde böyle totaliter bir tabu olamaz. Eleştirmeye devam edeceğiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir