• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Hamas, kuruluşunun 29. yıl dönümünü kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE (AA) - Gazze'nin kuzeyindeki camilerden başlayan yürüyüşün son durağı, "Kudüsümüz... Söz ve vaat" adlı festivalin düzenlendiği Cibaliya beldesi oldu.

Hamas'ın flamalarının taşındığı yürüyüşte, hareketin benimsediği "direnişe" bağlılıklarının vurgulandığı sloganlar atıldı.

Yürüyüş sırasında konuşan Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, hareketin 29'uncu kuruluş yıl dönümünün böyle bir kalabalıkla kutlanmasının, "Düşmanların iddialarını boşa çıkardığını, hareketin ve halkın kararlı duruşunu ortaya koyduğunu" söyledi.

"Bedel ödemeye hazır olun"

Hamas'ın, 2006'da seçimleri kazanmasından bu yana bölgedeki devletlerle siyasi ilişkilerini koruduğunu aktaran Hayye, "İsrail'in 2005'te Gazze'den çıkarılması, sadece Filistin'in özgürleştirilmesi yolunda atılan bir adımdır." ifadelerini kullandı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara ilişkin ise Hayye, "Sizleri kurtarmak için çalışmalarımıza devam edeceğimize söz veriyoruz. Düşmanın liderlerine bedel ödemeye hazır olun demek istiyorum. Zamanın uzaması lehinize olmayacak." diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir