• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
Çavuşoğlu: Desteğimizle ÖSO El Bab`a yanaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ÖSO bizim de desteğimizle El Bab'a yanaşmış durumdadır. Kısa süre içinde buradaki operasyonun tamamlanması öngörülüyor. Menbiç'e Amerikan askerleriyle bizim uzmanlarımızdan oluşan ekip gönderdik. Burada incelemelerde bulunuyor. YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçtiğinden emin olana kadar bu çabalarımız devam edecek" açıklamasını yaptı.

Türk Silah Kuvvetleri (TSK) aynı günün sabahı, Fırat Kalkanı Harekâtının 108`inci gününde yaptığı açıklamada "Özgür Suriye Ordusu tarafından Zarzur meskun mahalli ve Bab-Munbic karayolunda büyük ölçüde kontrol sağlanmıştır'' açıklamasını yapmıştı.

Türkiye uçakları ayrıca IŞİD hedeflerine yönelik bombardımanda, silahlı mevzii haline getirilmiş 3 bina, barınma yeri ve karargâh olarak kullanılan 4 bina ve 3 kontrol noktası olmak üzere toplam 10 hedefi imha ettiği bilgisi paylaşılmıştı. Açıklamada, ÖSO`nun etkisini azaltmak için IŞİD`ın El Bab ve çevresindeki militanlarını hastane, kamu binası ve bitişiğindeki yerlerde gizlediği de belirtilmişti. Operasyonda perşembe günü 6 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir