• DOLAR 32.435
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.352
  • ...
"İslam ümmetinin kurtuluş reçetesi İttihad-ı İslam'dadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te Cuma namazı sonrasında “Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar” sloganıyla Halep’te katledilen Müslümanlar için Eruslu Cami’inde gıyabi cenaze namazı kılınıp, dua edildi.

Gaziantep Eruslu Camiinde toplanan yüzlerce kişi, Cuma namazı sonrası cami avlusunda saf tutarak Halep’te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası İslam coğrafyalarında ve dünyanın bir çok noktasında zulüm altında olan Müslümanlar için yapılan duaya hep bir ağızdan amin denildi.

Namaz sonrası bir açıklama yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Emperyalist haçlı zihniyetinin dün Srebrenitsa'da yaşattığı zulmü bugün Halep’te yaşattığını, Halep'te insanlığın öldüğünü ve batının ise yine üç maymunu oynadığına dikkat çekti.

Gök, “98 yıl önce Antep’e gelen ve Antep’imizi kuşatan haçlı zihniyeti bugün Halep'imizi kuşatmıştır. O gün bizzat kandilleri gelen emperyalist haçlı zihniyeti bugün ise bu coğrafyaya taşeron örgütlerle gelmektedir. Halep Antep’in ikiz kardeşidir. Antep ne ise Halep odur.”dedi.

Halep'te yapılan zulme sessiz kalındığına dikkat çeken Gök, “En çok da ümmetin bu sessizliği canımızı acıtıyor. Surların arkasına sığınmış batılıların duyarsızlığına Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da, Irak’ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen, ezilen, toza dönüştürülerek ve köle edilmek istenen biziz. İslam ümmeti, adım adım izlenen ve kendisini yok etmeyi hedefleyen stratejiyi neden görmez?”diye sordu.

Halep’te insani yardımın dahi gidebilmesi için geçici ateşkesin bile BM’de veto edildiğini hatırlatan Gök, “Ölen ve açlıktan kıvranan insanları küçük bir ayrıntıya indiren analistlere, stratejistlere bakınca insan başka ne düşünebilir ki?  Bugün insanlık dramının merkezi Halep ve Halep bir ahlak meselesidir. Tıpkı Arakan, Filistin, Afganistan, Irak ve Mısır gibi. Halep, bugün geç kalınmış olsa da ahlak isyanının başlangıç noktasıdır. Yukarıda da ifade ettiğim gibi zalim düzenin devamı için terör bir aparat olarak kullanılmaktadır. Biz biliyoruz ki, terör özellikle de İslam dünyasında yıkımın yaşanması için bizzat emperyalist devletler tarafından desteklenmektedir.”ifadelerini kullandı.

İslam ümmetinin ve dünya mazlumlarının kurtuluş reçetesinin İttihad-ı İslam olduğuna inandıklarını söyleyen Gök, “Yüce yaratandan bizi dünyadaki zulme son verecek, dünya mazlumlarının akan kan ve gözyaşını durduracak İttihad-ı İslam’a bir an önce kavuşturmasını niyaz ediyoruz. Merhamet ihtiyacı adalet yoksunluğuna dayanır. Biz daha köklü çözümler üretilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun ilk adımı olarak da “Halep’i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar.” temalı kampanyamızı başlattık.”şeklinde konuştu.

Öte yandan, Cuma namazı sonrası cami cemaatinden Halep’teki vatandaşlar için yardım toplanırken, yapılan basın açıklaması sonrası cami avlusunda toplanan kalabalık sessizce dağıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir