• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
`Halep`e Yol Açın` kampanyasına destek çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım Vakfı İHH Batman Şube Başkanlığı, "Halep'e Yol Açın" sloganıyla 81 ilden araçlar ile katılımın sağlanacağı yardım ve destek konvoyuna destek çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi, herkesi Halep'in sesi olmaya davet ettiklerini belirterek, “Suriye`de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor ve uluslararası kamuoyu bu duruma sessiz kalıyor. Özellikle de Halep, son dönemde Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece-gündüz bombalanıyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş, yüz binlerce insan hayatını kaybetmiş ve milyonlarca insan yerinden edilmiştir.” dedi.

İHH`nın Halep`teki insani krize dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırladığını ifade eden Şansi, “14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlıçeşme Meydanı`ndan saat 11.00`da yapılacak basın açıklamasının ardından yola çıkması planlanan konvoya Türkiye`nin 81 ilinden ve yurt dışından dünya kamuoyunun dikkatini Halep`e çekmek için destek verilecektir. Konvoyda, temel gıda malzemeleri taşıyan yardım TIR`ları olacağı gibi katılımcıları da yanlarında insani yardım malzemeleri getirebilecek. Konvoyun son durağı olan Cilvegözü Sınır Kapısında da bir basın açıklamasıyla katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacaktır.” diye konuştu.

Açıklamanın devamında Şansi, şunları söyledi: “Bizler Esed rejimi ve Rusya`yı bu katliam sebebiyle kınamaktan öte yapılabilecek işler olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla geniş bir organizasyon başlatmış bulunuyoruz. Organizasyon ile beraber bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri toplanacaktır. Diğer yandan bu yardım malzemelerinin Halep`e ulaştırılması için bir yardım koridoru açılması hedeflenmektedir. Bu amaçla Suriye halkının yanında olduğumuzu göstermek üzere gerçekleştireceğimiz bu organizasyon için tüm kişi ve kurumları desteğe davet ediyor ve sizleri de “Halep`e Yol Açın Konvoyu`na” destek verenler listemizde görmek istiyoruz.”(İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir