• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
İlahiyat öğrencilerinden Halep`e yardım kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Halep şehrinde yaşanan katliamlar ve kuşatma nedeniyle İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kulp başkanları bir araya gelerek "Halep Yardım Bekliyor" kampanyası başlatarak, Halep`e yardım elini uzatıyor.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin daha önce başlatmış oldukları “Halep Yardım Bekliyor" sloganını devam ettirmek istediklerini belirten İstanbul İlahiyat Fakültesi Kulüp başkanları tüm vicdan sahiplerinin bu yardım kampanyasına destek vermeleri çağrısında bulundular.

“Halep`e yardım kampanyasını 15 kulüple organize ettik”

Suriye ve özelikle de Halep`in kuşatma altında olması hesabıyla, orada yaşayan mazlum halka yardım edebilme adına, yardım kampanyası düzenlediklerini ifade eden Genç Kulp Başkanı Fikret Yolcu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin yaptığı yardım kampanyası sürdürmek için İstanbul İlahiyat Fakültesi olarakta yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Yardım kampanası fikrini diğer kulüp başkanlarıyla istişare ederek başlattıklarını söyleyen Yolcu, "Okulumuzda yer alan 15 kulübün katılımıyla bu tarz bir yardım kampanyasına geriştik. İstanbul`un birçok ilçesinden insanlar arabalarıyla yardımlar getiriyor. Halep`in içinde bulunduğu çok zor durum bizi böyle davranmaya itti. Yaklaşık 300 bin sivil insanın yaşadığından bahsediliyor. Halep`in kuşatma altındaki kısmına şu an yardım gönderemiyoruz. Oradaki hava durumunu soğuk olacağını düşündüğümüz için böyle bir yardım kampanyasına giriştik. Farklı dernek ve STK`ları gıda yardımı yapıyorlar. Bizde giysi yardımı yapalım diye düşündük. Buraya her çeşit giysi geliyor. Biz bunları yetişkin, çocuk, erkek, kadın, battaniye, yorgan şeklinde ayırıyoruz."  dedi.

“İslami medyadan da destek gelirse kampanyanın büyüyeceğini düşüyoruz”

Yardım gönderecek insanların bazı hususlara dikkat etmeleri gerektiğine de değinen Yolcu İslami medyadan da kendilerine destek olmaları için çağrıda bulundu: "Burada şuna değinmek istiyorum insanların kendileri giyemeyecekleri ve giymedikleri elbiseleri göndermesinler. Bu vicdani anlama da ciddi bir rahatsızlık oluşturuyor bizde. İslam`ında aslında nehye ettiği bir durumdur. Allah`u Teâlâ 'infak ettiğiniz zaman en iyisinden infak edin' diye buyuruyor. Biz de bazı şeyleri ölçü aldığımız zaman, bu ayeti esas almamız gerektiğini gösteriyor. Birçok devlet kurumlarıyla da görüştük. Soğulsunlar destek verenler oldu. Medya konusunda çok ciddi bir destek alamadık doğrusu. Tamamen arkadaşlarımızın günüleri sayesinde insanlara ulaştık. İnşallah İslami medyadan da destek gelirse kampanyanın büyüyeceğini düşüyoruz."

“Halep`te yaşananlar tüm insanlığın vicdanını etkileyecek bir olay”

Okuldaki bayan öğrencilerle WahatsApp grubu kurarak oradan organizasyonu sağladıklarını ifade eden ilahiyat öğrencisi Hatice Çelik ise özelikle İstanbul halkının kendilerine destek vermeleri gerektiğini çağrısında bulundu.

Çelik, 70 kişilikli WahatsApp grubumuz var. Yardımlar geldiği gibi hemen grupta birbirimize haber verip o şekilde organizasyonu sağlıyoruz. Birçok vakıf ve STK`larla iletişime geçtik. Onlar da kendi bünyesinde ki yurtlarında ve kurumlarında bu yardım kampanyası duyurusunu yaptılar.  Buradaki arkadaşlarımızın hiçbir ücret beklemeden sadece inandıkları şeyi yapabilmek adına yardım etmeye çalışıyorlar. Biz bir ümmetin temsilcileriysek eğer İslami camianın dava adamı olmayı hedefliyorsak bu tür yardımlarda öncülük etmemiz lazım. Halep`te yaşananlar sadece İslami camianın değil tüm insanlığın vicdanını etkileyecek bir olay. Buna vicdanı olan hiçbir birey sesiz kalamaz. Bizler birer öğrenci olarak Marmara İlahiyat Fakültesinin başlatmış olduğu bu kampanyayı İstanbul`un Avrupa yakasında yaymaya çalışıyoruz. Dışardaki insanların bize en büyük desteği en yakınlarınkinden başlayarak herkese duyurması. Bu yapıldığı takdirde biz burada daha güzel işler yapacağız. Bu yardımlar yerlerine ulaşıldığı zaman o duyguyu hep beraber hissedeceğiz inşallah.  Birçok ilden yardımlar geliyor.  Ama özelikle İstanbulluların daha çok yardım etme konusunda yoğunlukta olmalarını istiyorum”. ifadelerini kulandı.

 “Halep`e yardım kampanyamız 16 Aralık`a kadar devam edecektir”

Mevsimin kış olama hesabıyla kışlık giysi yardımına ağırlık verdiklerini belirten Değerleri İnşa Kulübü Başkanı Serdar Ayhan ise okuldaki yardım kampanyasını 16 Aralık`a kadar uzattıklarını duyurdu.

Ayhan, “Özelikle Suriye`de ve Halep`teki kardeşlerimiz için, son günlerde başlatılan yardım kampanyalarına, bizlerde İstanbul İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak destek verme kararı aldık. Okulda 15 kulüple beraber aldığımız kararda özelikle giysi yardımına ağırlık verdik WahatsApp gruplarında ve sosyal medyada paylaşımlar yaptık. Bugün yardımın dördüncü günündeyiz. Şükürler olsun, çok ciddi bir yardım miktarına ulaştık. Yaklaşık bir tır gönderebilecek kadar yardım toplandı. Özelikle hanım kardeşlerimizin gayretiyle kermes tertiplenmeye başladı ve bu kermeste 4'üncü gününde. Yardımları normalde yarın sonlandırmayı düşünüyorduk, fakat kulüplerimizin özel isteğiyle ve gelen istekler üzerine 16 Aralık`a kadar uzatma kararı aldık. Özelikle Fatih civarında olan imam hatip okulları, mahalle muhtarlıkları, devletin beli başlı kurumları ve bu konuda yardım edebilecek insanlarla görüşmek istiyoruz. Müslümanların birbirilerinin kardeşi olması hesabıyla, sıkıntıda olan kardeşlerimize bir yardım ellide biz uzatmak istiyoruz. Onların dertleriyle dertlenmesek kıyamete onların yüzüne nasıl bakacağız.” şeklinde konuştu.

“Yaptığımız eserlere Halep`e destek olamaya çalışıyoruz”

Okulda hat sanat hocalığı yapan İzzet Elitaş ise okulda öğrencilerle birlikte Halep için Hat Sanat eserleri yapıp cüzi bir miktarda sattıklarını belirti.

Elitaş, “Ben hat sanatı hacısıyım. Öğrencilerimizle biz hat dersleri yapıyoruz. Tabi böyle bir Halep`e yardım konusu söz konusu olunca bizde bu konuda öğrencilerimizse sanat konusunda destek olalım dedik. Dün baya bir yoğun talep geldi. Allah`ın verdiği el, göz, mürekkep ve kelam yetiyor cüzi fiyatlarla yapıyoruz. Hem hatıra olsun hem de yardım olsun. Bu şekilde bu sanatında tanıtmış oluşturuyoruz.” dedi. (Ahmet Karakaş/İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir