• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Mardinliler Halep`teki katliamı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de faaliyet yürüten 47 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin STK Platformu, Suriye`nin Halep şehrinde rejim ve Rusya tarafından yapılan katliamlara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Merkez Artuklu İlçesi Yenişehir Semtinde bulunan Fuat Yağcı Camii`nde Cuma namazının ardından Halep`te yapılan saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

“Srebrenitsa'nın kaderini Halep yaşıyor”

Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası basın açıklamasını STK`lar adına Eyüp Değer okudu.

Değer, “Bugün Srebrenitsa'nın kaderini Halep yaşıyor. Halep'te insanlık ölüyor.  Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanları, insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep! Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep`te can pazarı yaşanıyor.” dedi.

“Halep bir ahlak meselesidir”

Halep`te insanlığın topyekûn öldüğünü, insanlığın duyarsız ve kayıtsız kaldığını dile getiren Değer, “Surların arkasına sığınmış batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna`da, Çeçenistan`da, Afganistan`da, Irak`ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen biziz, ezilen biz. Toza dönüştürülerek köle edilmek, yok edilmek istenen biziz. İslam ümmeti, adım adım izlenen ve kendisini yok etmeyi hedefleyen stratejiyi neden görmez? Trump`un attığı twit, basında Halep`te her gün katledilen insanlardan daha fazla yer alıyorsa bu düzeni başka nasıl açıklayabiliriz. Evet, Halep bir ahlak meselesidir. Tıpkı Arakan, Filistin, Afganistan, Irak, Mısır gibi… Evet, Halep geç kalınmış olsa da ahlak isyanının başlangıç noktasıdır.” diye konuştu.

“Halep'i açlıktan insanlığı utançtan kurtar”

“Halep`i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar.” temalı kampanya başlattıklarını açıklayan Değer, “Halep büyük bir hapishaneye bir açlık kampına bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir tarafta açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler, ilk aşamada Halep`e 81 TIR un ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz süreç içinde düzenli bir şekilde devam edecek. Enkazın altından çıkarılmış bir canın, Ümran bebeğin insanlığımızı sorgulatan fotoğrafları hafızalarımızdan silinmedi. Halep bugün Ümran bebek kadar yalnız, Ümran bebek kadar şaşkındır. Ey insanlık uyan artık diyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir